Megnyílt az első magyarországi IntercityHotel a Keletinél

Forrás: turizmus.com

 2021. május 03. 14:19

A német Deutsche Hospitality cégcsoport első budapesti szállodája a Keleti Pályaudvar szomszédságában 312 szobával, étteremmel, BistroLounge & Barral, valamint öt, összesen 200 fő befogadására alkalmas konferenciateremmel várja a vendégeit május 3-tól.

Az InterCity Hotel Budapest belsőépítészeti terve a milánói építész, Matteo Thun keze nyomát viseli, a szálloda központi elhelyezkedése pedig a mobilitási szempontokon túl fenntarthatósági célokat is szolgál, igazodva ahhoz a globális trendhez, melynek értelmében a jövőben a hosszabb utazások során is egyre növekvő szerep jut a közösségi közlekedésnek – közölte a német cégcsoport.

A Keleti pályaudvar mellett nyílt meg az első magyarországi IntercityHotel

Fotó: IntercityHotel Budapest

Fenntartható megoldások

Az akadálymentesített épület 312 szobája mellett a szállodában egy étterem, BistroLounge & Bar és egy külön konferenciaterület is helyet kap. Utóbbi öt termével összesen 200 fő befogadására alkalmas, a helyszínek pedig modern audiovizuális eszközökkel támogatják a vállalati rendezvények és konferenciák megrendezését.

Így néz ki a recepció...

.... a BistroLounge & Bar

... és a bárpult

Fotók: IntercityHotel Budapest

A GreenMeeting koncepció részeként a hotelben tartott események során zöldmegoldások járulnak hozzá a környezettudatos üzletvitelhez, továbbá a vendégek CO2-lábnyomának csökkentéséhez.

A magyar szállodapiacra lépés kapcsán Christian Kaschner, az IntercityHotel senior alelnöke elmondta, Budapest mind az üzleti célú utazások, mind pedig a szabadidős turizmus szempontjából közkedvelt, így partnerükkel, a B&L csoporttal sikeres együttműködésre számítanak.

 

Központi elhelyezkedés

Az IntercityHotel épületének tulajdonosa, a hamburgi B&L Group hosszú évek óta az IntercityHotel GmbH partnere, a budapesti szálloda a kilencedik, egyben első magyarországi épületük. "Büszkék vagyunk arra, hogy egy új európai fővárosban folytathatjuk a Deutsche Hospitality sikeres szállodai ingatlanfejlesztéseinek sorozatát" – mondta el Thorsten Testorp, a B&L Group ügyvezetője.

A szálloda egyik szobája

Fotó: IntercityHotel Budapest

"Központi elhelyezkedésének köszönhetően a szálloda ideális kiindulópont, bármilyen célból is utazik valaki. Mind a történelmi belváros, mind pedig a kereskedelmi, sport- és rendezvényközpontok, valamint a repülőtér gyorsan elérhető" – tette hozzá Polgár Tibor, az IntercityHotel Budapest general managere.

Az autóval érkező látogatók számára a nyilvános mélygarázsban 230 parkolóhely és e-töltőállomás áll rendelkezésre, a digitális szobakulcsként is szolgáló IntercityHotel applikáció segítségével pedig a vendégek érintésmentesen tudnak be- és kijelentkezni, illetve fizetni.

 

Az IntercityHotel márkáról

A Deutsche Hospitality IntercityHotel márkája több mint 40 felső-középkategóriás városi szállodát foglal magában, elsősorban repülőterek és vasúti főpályaudvarok közvetlen közelében. Az IntercityHotel portfóliájába tartozó szállodák megtalálhatók Magyarországon, Németországban, Ausztriában, Hollandiában, Omanban és Kínában, további 20 pedig fejlesztés alatt áll.

A Deutsche Hospitality az IntercityHotel mellett további négy sikeres szállodai brandet (Steigenberger Hotels & Resorts, MAXX by Steigenberger,  Jaz in the City, Zleep Hotels) képvisel.