Megnyílt Magyarország első WineStone étterme

Forrás: turizmus.com

 2018. június 06. 16:48

Az AccorHotels Mercure City Center szállodájában nyílt meg Magyarország első WineStone étterme, melynek fókuszában a magyar borok és helyi specialitások állnak.

Magyarországon az első étterem idén június elején nyílt meg a budapesti Mercure City Center szállodában, ahol egy hosszú távú felújítási program ért végett. A WineStone étterem filozófiájának köszönhetően a vendégek egyszerűen, elérhető áron juthatnak autentikus és egyedülálló gasztroélményhez. Az újonnan nyílt budapesti étteremmel együtt összesen 14 WineStone működik Közép-Kelet-Európában, ebből tíz Lengyelországban, kettő Romániában, egy pedig Csehországban. A későbbiekben további éttermeket alakítanak ki Budapesten.


A budapesti WineStone étterem elgondolása két fontos elemből épül fel: az egyik a kitűnő minőségű, magyar és külföldi borkínálat, a másik pedig a helyi ételspecialitások bemutatása, amelyeket attraktív prezentációval, például egyes fogásokat, fekete kőpala táblán tálalnak; innen ered a „Stone” elnevezés is.


Az ételekben is megjelennek magyar jellemzők, fontos elem például a házi érlelésű kézműves mangalica sonka. A borkínálatot évente egy szakmai zsűri segítségével választják ki. Vakkóstolás után körülbelül 60-70 borra szűkül a több százas választék, ezt követően pedig a partnerek bevonásával alakul ki a végső kínálat. Jelenleg összesen 10 ország 34 féle borát kóstolhatjuk meg az étteremben. A hazai borkultúra erősségei miatt a kínálat 70 százalékban magyar borokból áll.

A WineStone nem kizárólag a hotel vendégeit szólítja meg, hanem a helyi lakosok számára is vonzó gasztronómiai élményt nyújthat. Az ételek és a borok mögé is egy-egy érdekes történetet építettek fel a felszolgálók bevonásával, így növelve a személyes interakció mértékét is. Emellett minden egyes WineStone saját üzletrésszel rendelkezik, ahol a szálloda vendégei és a helyiek egyaránt beszerezhetik kedvenc borukat vagy hazai ételkülönlegességüket.