Megnyílt Málta első öt csillag superior szállodája

Forrás: turizmus.com

 2020. október 13. 09:42

Az első öt csillag superior, a Hyatt Regency Malta a Baystreet komplexum részeként nyitott meg St Julian’s-ben. A szálloda 150 szobával és mintegy 100 fős személyzettel kezdi meg működését.

A szálloda, mely egy 45 millió eurós beruházás eredményeként jött létre, október 10-én nyithatta meg kapuit, miután Málta turisztikai minisztere, Julia Farrugia Portelli ünnepélyes keretek között átadta a vezetőségnek személyes bejárása során a működési engedélyt.

Málta turisztikai minisztere, Julia Farrugia Portelli ünnepélyes keretek között átadta a vezetőségnek a szálloda működési engedélyét

Fotó: Máltai Idegenforgalmi Hivatal

A Hyatt International csoportnak több száz híres és népszerű szállodája üzemel a világban, melyek közül ez az egyik legújabb fejlesztés. A  beruházók sikeresen kihasználták a pandémia időszakát termékfejlesztésre és így magasabb színvonalú szolgáltatást nyújthatnak, amely illeszkedik a kormány azon törekvésébe, hogy a sziget kínálata a fenntartható turizmust szolgálja.

A 45 millió eurós beruházás megerősíti az idegenforgalmi iparba és a máltai gazdaságba vetett hitet, mindamellett, hogy több mint 100 új munkahelyet teremtett a helyi vállalkozók és dolgozóik által végzett egyéb munkák mellett.

Albert Galea, a Baystreet Group vezérigazgatója elégedettségét fejezte ki a csoport nevében, és elmondta, hogy a szállodának megítélt besorolás nagy megtiszteltetés. A Hyatt márka nem igényel bevezetést, a menedzsment pedig optimista attól a naptól kezdve, amikor a szálloda hivatalosan megnyitja kapuit.

A szálloda tetőteraszán medence kapott helyet

Fotó: Máltai Idegenforgalmi Hivatal

A Baystreet komplexum része egy másik szálloda a Be.Hotel is, mely egységet ez idő alatt négycsillagosról négy csillag superiorra fejlesztették, ami jól tükrözi, hogy a Covid-19 világjárvány idején az általános színvonal javítására irányuló kezdeményezés nagymértékben eredményezett ilyen irányú beruházásokat.

A Baystreet Complex hivatalos adatai szerint a július 1-jei újra nyitás óta átlagosan 68%-os töltöttséggel üzemelnek, köszönhetően annak, hogy enyhítették a turizmussal kapcsolatos korlátozásokat.