Megnyílt Marosvásárhely első nemzetközi lánchoz tartozó szállodája

Szerző: Irházi János

Forrás: turizmus.com

 2023. július 18. 10:18

Július 18-án megnyílt az erdélyi megyeszékhely első nemzetközi lánchoz tartozó szállodája, a négycsillagos Hampton by Hilton, amely a MICE-piacra is belép majd.

„Hosszas megbeszélések, győzködések előzték meg, hogy javaslatomra a befektetők az épületegyüttes egyik tornyába nemzetközi lánchoz tartozó szállodát alakítsanak ki, mert erre szüksége van Marosvásárhelynek” – nyilatkozta lapunknak Kraft Péter, a KRAFT & Associates – Turisztikai Fejlesztők vezérigazgatója, aki csapatával nem csupán kidolgozta a szálloda koncepcióját, de Marosvásárhelyre hozta az üzemeltetőt és a márkát.

hilton_marosvasarhely

A hatemeletes, 115 szobás, négycsillagos Hampton by Hilton

Fotó: Hampton by Hilton Marosvásárhely

„Egy nemzetközi tendert írtunk ki, összesen száz szállodaláncot kerestünk meg, bemutattuk az üzleti lehetőséget, Kelet-Közép-Európát, Romániát, Erdélyt és Marosvásárhely városát, a szállodaprojektet és nem utolsósorban a befektetőket. Ennek az egy éven keresztül folyó tevékenységnek az eredményeként a világ öt legnagyobb és magas presztízsű szállodaláncából ketten is jelezték érdeklődésüket, a nyertes pedig végül a Hilton lett” – avatott be a részletekbe.

hilton_marosvasarhely

Összesen száz szállodaláncot kerestek meg, végül a Hilton lett a nyertes

Fotó: Hampton by Hilton Marosvásárhely

Az elkészült üzleti terv alapján a hatemeletes, 115 szobás, négycsillagos, fitneszteremmel, földalatti parkolóval, és minőségi étteremmel is ellátott Hampton by Hilton szálloda Marosvásárhelyen, a vasútállomás közelében, a reptérre és az autópályához – Kolozsvár irányába – vezető főút mellett található. A vendégszám alakulása tekintetében nem elhanyagolható tény, hogy ebben a városrészben több multinacionális cég is megtelepedett, így az üzleti utazókra is tudnak építeni.

hilton_marosvasarhely

A célközönség a Marosvásárhelyre repülővel, gépkocsival érkező turisták, üzletemberek

Fotó: Hampton by Hilton Marosvásárhely

Kraft Péter elmondta, hogy a célközönség a Marosvásárhelyre repülővel, gépkocsival érkező turisták, üzletemberek, a hivatalos ügyeiket intézők, de fontosnak tartották, hogy a szálloda alkalmas legyen üzleti konferenciák lebonyolítására is.

hilton_marosvasarhely

A Hampton by Hilton a vasútállomás közelében, a reptérre és az autópályához vezető főút mellett található

Fotó: Hampton by Hilton Marosvásárhely

A szálloda egy három épületből álló komplexum része. Az IncubCentert (MultinvestBusinessHub), amely fiatal építészeknek, építészethez kapcsolódó vállalkozóknak kínál irodákat, tavaly novemberben adták át, és a most megnyíló szállodát követi majd a harmadik épület, amely egy egészségügyi- és sportszolgáltató központ lesz.

hilton_marosvasarhely

A szálloda egy három épületből álló komplexum része

Fotó: Hampton by Hilton Marosvásárhely

Az épületegyüttes különlegessége, hogy „boutique-office” hangulatot sugall, ezzel is csábítva a pályakezdő fiatal építészeket. A komplexum megálmodói Gogolák Hrubecz Zsolt és Gogolák Hrubecz Margit építész-vállalkozó házaspár, a kivitelezője pedig a tulajdonukban lévő Multinvest SRL. A Hampton by Hilton hotel beruházója a szintén a házaspár birtokolta VirtualReality Zone SRL.

Kraft Péter elmondása szerint a szállodaberuházáshoz szükséges összeget magyarországi pályázati forrásból, saját tőkéből és bankhitelből biztosították.