Megnyílt Zalakaros első, nemzetközi lánchoz tartozó szállodája

Forrás: MTI

 2017. szeptember 23. 12:05

A júliusban indult próbaüzem után pénteken hivatalosan is átadták a Park Inn by Radisson Zalakaros Hotel & Spa-t, a város első olyan szállodáját, amely nemzetközi lánchoz tartozik.

Az állami és uniós támogatások nélkül, magántőkéből épült 239 szobás négycsillagos szálloda Zalakaros minőségi fejlesztését is jelenti. A szálloda megnyitása a fürdőhely nemzetközi elismertségét is segíti.

Novák Ferenc, a város polgármestere a megnyitón elmondta, hogy közel egy évtizede fogalmazódtak meg a szállodaépítés tervei. A hotel megnyitása már csak azért is meghatározó esemény Zalakaros számára, mert eddig három nagy szálloda adta a helyiadó-bevétel kétharmadát, az új hotel pedig ezt az arányt tovább növeli, és működése több tízezer vendégéjszakával gyarapítja a fürdőváros látogatottságát.

A polgármestere kitért arra is, hogy a gyógyfürdővel közvetlen, fedett kapcsolatban lévő szálloda mellett 200 új parkolóhelyet létesített a gyógyfürdő, amely további 700 millió forintos, a minőségi szolgáltatások fejlesztését célzó beruházást is elindít hamarosan.

Janicsák Regina, a szálloda megbízott igazgatója elmondta: a több milliárd forintos beruházással épített hotelben 239 szobában közel 600 vendéget tudnak fogadni, de 300 személyes konferenciatermet is kialakítottak. A mintegy 80 alkalmazottat foglalkoztató szállodát – a budapesti és a sárvári Park Inn hotelhez hasonlóan – a Proform Zrt. építtette.

Fotók: Park Inn by Radisson

Az új zalakarosi szálloda a Carlson Rezidor Hotel Grouphoz tartozik, amely honlapja szerint 483 szállodában 105 ezer szobával rendelkezik. A szállodalánc több mint 80 országban közel 44 ezer embert foglalkoztat.