Megnyíltak az Erzsébet-táborok

Forrás: MTI

 2016. június 20. 12:45

Mintegy kilencvenezer gyerek vesz részt idén az Erzsébet-táborok programjaiban az ország csaknem ezer településén, 4,4 milliárd forintos állami támogatásból.

2016-ban ötödik alkalommal rendezik meg a nyári Erzsébet-táborokat, amelyek fő helyszínei Zánka mellett Fonyódliget és az erdélyi Ivó. Országosan mintegy ezer településen zajlanak programok, köztük napközis és fogyatékossággal élőket fogadó táborok – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a zánkai Erzsébet Üdülőközpont és Tábor hétfői megnyitó ünnepségén.

Novák Katalin kifejtette: a 73 tematikus tábort neves művészek és sportolók bevonásával szervezik meg. Az elmúlt évhez hasonlóan idén is érkeznek a táborba kárpátaljai gyermekek, összesen 2100-an. A gyerekek egy része az iskolán, más részük pedig a gyermekvédelmi hálózaton keresztül jelentkezett a táborba, mintegy 35 ezren pedig a településük közelében működő napközis táborokban tölthetik szabadidejüket.

Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

 

A zánkai táborban (képünkön) mostantól turnusonként 1800, a fonyódligetiben pedig turnusonként ezer gyermek üdülhet jelképes anyagi hozzájárulás fejében tíz héten át, több mint kétszáz programvezető jóvoltából.

Az elmúlt fél évtizedben mintegy háromszázezer gyerek töltötte szabadidejét az Erzsébet-táborok valamelyikében – tette hozzá az államtitkár.