Megnyitott a berettyóújfalui termálfürdő kempingje

Forrás: turizmus.com

 2024. május 02. 18:48

2023 júniusában adták át a berettyóújfalui Bihar Termálliget Strand- és Termálfürdő felújított és kibővített részlegét. A minap megnyitotta kapuit a fürdő parkjában található Bihar Termálliget Kemping, amely 28 lakókocsis állással várja a vendégeket.

Március óta gyógyászati kezelések is elérhetőek a termálfürdőben. A minősített gyógyvízzel rendelkező bihari városban a Debreceni Egyetem berettyóújfalui kórháza biztosítja az orvosszakmai hátteret a kezelésekhez, míg a fürdőt az önkormányzati tulajdonú Herpály Vagyonkezelő Kft. üzemelteti. Utóbbi ügyvezetője, Zámbori Péter csütörtökön nyitotta meg a Bihar Termálliget Kempinget.

kemping

Muraközi István polgármester (j) és Zámbori Péter ügyvezető (b)

Fotó: Bihar Termálliget Strand- és Termálfürdő

A 3 csillagos minősítésű kempingbe érkezők igénybe vehetik a termál- és strandfürdő szolgáltatásait, a gyógyászati kezeléseket, de a határ menti város építészeti örökségével (Herpály csonkatorony), vallási értékeivel (templomaival, a felújított zsinagógával), kulturális programjaival is várja mind a belföldi, mind a határon túli vendégeket.

Muraközi István polgármester arról tájékoztatta a megnyitón megjelenteket, hogy a fürdő elindította a gyógyfürdővé minősítési folyamatot, valamint a szállodai tervek is rendelkezésre állnak, így Berettyóújfalu hamarosan kedvelt turisztikai célponttá válhat. A korábbi fürdőfejlesztés és a szálláshelyek kialakítása is azt szolgálja, hogy az egészségturizmus céljából a városba érkezők pihenhessenek, gyógyulhassanak.

A létesítmény vezetői köszöntötték az első lakókocsis vendégeket, akik Lengyelországból, Németországból, Franciaországból és Romániából érkeztek, s több napot töltenek el az új kempingben.

A Bihar Termálligetben jelenleg a fedett medencék és a szaunavilág mellett két gyógyvizes kültéri medence üzemel, a pünkösdi hétvégén nyitják meg a 97 éves levente-medencét is. A strandfürdő teljes medencekínálata (élménymedence, gyermekmedence, jaccuzzi) június hónaptól fogadja a strandolni vágyókat.