Megnyílt a berettyóújfalui fürdő 3,5 milliárd forintból megújult fedett részlege

Forrás: turizmus.com

 2023. június 03. 11:31

Pénteken megnyitott a berettyóújfalui Bihar Termálliget Strand és Termálfürdő felújított és kibővített fedett részlege. Az uszodatér egy új termálmedencével, egy tan- és tornamedencével bővült, az emeleten pedig gyógyászati részleg is helyet kapott.

A fürdőfejlesztés célja volt, hogy a vendégek vízi gyógyterápiás, egészségmegőrző és fejlesztő szolgáltatásokat is élvezhessenek, valamint a létesítményt egész évben igénybe tudják venni.A beruházás során felújították és bővítették a medencecsarnok épületét, egy fedett gyógyvizes, valamint egy torna- és tanmedencét alakítottak ki, a földszinten pedig korszerűsítették az öltözőblokkot is.A medencecsarnokhoz kapcsolódóan a wellnessblokk is bővült: mostantól szaunákkal (finn és infraszauna, gőz- és sókabin), merülő medencével és zuhanyokkal is várják a vendégeket. Az emeleten gyógyászati egységet alakítottak ki, ahol járóbeteg szakellátás keretében fizioterápiás kezeléseket, mágnesterápiát, gyógytornát (egyéni és csoportos), gyógymasszázst, balneoterápiás, hidroterápiás kezeléseket (tangentor, rekeszes galván, szénsavas kádfürdő, iszapkezelések, vízalatti torna, súlyfürdő) és nappali szanatóriumi ellátást kínálnak.

A felújított medencecsarnok egy gyógyvizes, valamint egy torna- és tanmedencével bővült

Fotó: Facebook / Bihar Termálliget

A berettyóújfalui fürdőfejlesztés több mint 3,5 milliárd forintból valósult meg, a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt., mint irányító hatóság és a BMSK (Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.) projekt lebonyolítói és műszaki ellenőri tevékenységével. A költségvetésből 3 milliárd forintot állami támogatásból fedeztek, a fennmaradó részt pedig a város által biztosított önerő és egy korábban elnyert uniós támogatás tett ki – derül ki az önkormányzat lapunkhoz eljuttatott tájékoztatásából.

A termalonline.hu beszámolója szerint megfizethető árakkal nyílt meg az új fedett fürdő, a felnőttbelépő 2500, a gyermek-, diák- és nyugdíjasjegy, illetve a helyi lakosok kedvezményes belépője 2000 forintba kerül. A fürdő strandrészére ugyanennyiért lehet belépni, aki pedig kombinált jegyet váltana, az 4500 és 4000 forintos áron teheti meg.