Magyar cég vezeti be a Best Western új butikhotelmárkáját Ausztriában

Forrás: turizmus.com

 2021. július 22. 16:52

Július közepén a felső-ausztriai Steyrben megnyílt a Stadtgut Hotel Steyr, a Best Western új Aiden életmódmárkájának első szállodája az országban. Az új hotel üzemeltetője az Accent Hotels, melynek portfóliójába 25 szálloda tartozik Magyarországon és Ausztriában.

Az újonnan épült, háromcsillagos szállodával nem csak egy új márka jelenik meg az osztrák piacon, de a Stadtgut Hotel Steyr rendkívüli koncepciójával és 90 szobájával új irányvonalat teremt a Linz közelében fekvő történelmi óváros mellett található technológiai parkban – írja a Best Western Hotel Group közleményében.Az Aiden by Best Western a világszerte mintegy 4700 szállodával rendelkező szállodacsoport új butikhotelmárkája, amely 2018-ban mutatkozott be világszerte. "A modern szállodai koncepciók ma már nem a klasszikus célcsoportokhoz igazodnak, hanem – a kor szellemének megfelelően – az utazók gondolkodásmódjához, életstílusához és értékeihez. Az Aiden by Best Westernnel és második életmódmárkánkkal, a Sadie by Best Westernnel is bátor, izgalmas szállodai koncepciókra biztatjuk a szállodafejlesztőket és a szállodatulajdonosokat, amelyek vonzzák a felfedező kedvű és újdonságra vágyó embereket" – mondta el Ivona Meissner, aki a BWH-csoport bécsi regionális irodájában az osztrák és a közép-kelet-európai régió szállodafejlesztéséért felel.

hotel

A Stadtgut Hotel Steyrben használt fa és az üveg a természetet jelképezi, a beton a várost, a fém pedig a fémfeldolgozás évszázados hagyományát

Fotó: BWH Hotel Group

A Stadtgut Hotel Steyr ezt a vonalat képviseli különleges és egyedi stílusjegyeivel. Friss és fiatalos belső terek uralják a szobákat és a nyilvános helyiségeket, a természet, a város és a fém szimbiózisát megjelenítve – vagyis azokat az elemeket, amelyek leginkább meghatározzák Steyrt. A fa és az üveg használata a természetet jelképezi, a beton a várost, a fém pedig a fémfeldolgozás évszázados hagyományát. A szálloda üzemeltetője a magyar Accent Hotels, amely több mint 25 hotelt és 1700 szobát üzemeltet Magyarországon és Ausztriában, és a steyri szállodaprojekt megvalósulását a kezdetektől végigkísérte.

Karnyújtásnyira a fürdőszoba

Fotó: BWH Hotel Group

A nyitás után Csordás Imre, a székesfehérvári Best Western Plus Lakeside Hotelt is üzemeltető Accent Hotels vezérigazgatója elmondta: ”Szállodánk a város, a természet és az innováció témáit tükrözi, méghozzá nagyon modern módon, különleges dizájnkoncepcióval. Ebből a szempontból az új lifestyle márka tökéletesen illeszkedik az egyedi, stílusos szállodához.”

A háromcsillagos hotel a Stadtgut Steyr technológiai parkban található

Fotó: BWH Hotel Group

A mintegy 50 vállalkozást és 1300 alkalmazottat foglalkoztató Stadtgut Steyr technológiai parkban található szállodaépületen a munkák 2020 márciusában kezdődtek és 2021 nyarán nyithatott meg a hotel. A Christian Josef Schoepf szállodaigazgató által vezetett háromcsillagos Stadtgut Hotel Steyr épületében saját Y-Bistro éttermében várja a vendégeket, ahol a regionális és nemzetközi specialitások és ételek modern értelmezéseit kóstolhatják meg. A szálloda ezen kívül bárral, tárgyalóval, e-töltőállomásokkal és 90 parkolóhellyel is rendelkezik. A különböző helyeken – például a bisztró nevében – visszaköszönő Y az Enns és Steyr folyók egyesülését jelképezi, amelyek a szállodánál találkoznak.