Megnyílt a Palatinus Boutique Hotel Pécsen

Forrás: turizmus.com

 2023. január 04. 13:28

Decemberben befejeződött a Palatinus Boutique Hotel kivitelezése és elindult a próbaüzem, januártól pedig már vendégeket is fogad a Pécs szívében újjászületett szálloda. A korábban Aranyhajó Fogadóként ismert épület a teljes körű felújításnak köszönhetően 4 csillagos butikhotelként él tovább.

A szálloda innovatív, környezettudatos miliővel rendelkezik, amely a múlt értékeit, a műemléki épületet ötvözi a jövő technológiájával.

A hotelben 29 szoba áll rendelkezésre, három kategóriában. A prémium felszereltség, a design bútorok, az egyedi stílus mindegyikben adott, maximális komfort mellett – tájékoztatta az üzemeltető lapunkat.

A szálloda egyik szobája

Fotó: Palatinus Boutique Hotel

A szállodában kiemelt figyelmet kap a frissítő alvás kényelme, melynek érdekében a szobákat magas minőségű matracokkal, kényeztető ágyneműkkel és textíliákkal szerelték fel.

A reggelire is nagy hangsúlyt fektetnek: a tartalmas brunch fogások elkészítésekor előtérbe kerülnek a helyi termelőktől származó szezonális zöldségek és gyümölcsök is.

A berendezésnél törekedtek a környezettudatos miliőre

Fotó: Palatinus Boutique Hotel

Tájékoztatásuk szerint új szálloda lévén a környezettudatos szemlélet és az okos megoldások sem maradhatnak el. A papír alapú nyomtatványok, tájékoztatók vagy a plasztik kártyák helyett a vendégek okostelefonjukkal működtethetik a különböző felületeket. A legtöbb információ QR-kóddal előhívható, valamint az igényelt szolgáltatások digitális eszközök segítségével egyszerűen kezelhetők. Így nincs felesleges papírhasználat, csak környezetkímélő és tudatos felhasználás.

A vendégek okostelefonjukkal működtethetik a különböző felületeket

Fotó: Palatinus Boutique Hotel

A fürdőszobákban natúr kozmetikumokból összeállított piperetermékek várják a vendégeket, a takarítás során pedig ökotudatos tisztítószerek kerülnek felhasználásra.

A projekt a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció támogatásával valósult meg.