Megnyitott az Étoile, Budapest egyetlen exkluzív champagne bárja

Forrás: turizmus.com

 2022. április 29. 12:15

“Gyertek gyorsan, ez a csillagok íze!” – állítólag ezt kiáltotta Dom Pierre Perignon, amikor feltalálta a champagne-t. Az Étoile Champagne Bar is ebben a szellemben várja vendégeit a Párisi Udvarban több mint 50-féle tétellel és vintage champagne-különlegességekkel.

Most, hogy a Párisi Udvarban megnyílt az ország egyetlen exkluzív champagne bárja, az Étoile, már nem kell egészen Franciaországig utazni, hogy igazán különleges pezsgőket kóstolhassunk.

A bár több mint 50 különböző pezsgőt kínál, a legtöbbet palackból, de az országban egyedülálló módon 20 tétel pohárral is elérhető, az igazi ínyencek pedig akár megkóstolhatják a Bollinger francia champagne-ház több mint egymillió forintos palackjának nedűjét is – melyet a remények szerint egy-két hónapon belül ki is fognak kérni.

etoile

Bayer Bence: "Az Étoile névvel nemcsak Dom Perignon előtt tisztelgünk, hanem azt gondoljuk, hogy ez a hely valóban Budapest csillagává válhat"

Fotó: Párisi Udvar/Gündüz Attila

„Az Étoile francia szó, jelentése csillag. A névvel nemcsak Dom Perignon előtt tisztelgünk, hanem azt gondoljuk, hogy ez a hely valóban Budapest csillagává válhat. A Párisi Udvar többszörösen díjnyertes épülete több mint száz éve a város ékköve, ikonikus találkozóhelye az embereknek. Azt szeretnénk, hogy az Étoile által ez legalább további száz évig így legyen. Nagyon sokat dolgoztunk ezen, a koncepció évekkel ezelőtt született meg. Az ötletet dédelgettük, fejlesztettük, hogy a házban megszokott legmagasabb minőséggel találkozzon minden vendég” – mesélte Bayer Bence, a Párisi Udvar Hotel Budapest marketing- és kommunikációs igazgatója.

etoile

Az Étoile méltó környezetben, a Párisi Udvarban várja a pezsgő szerelmeseit

Fotó: Párisi Udvar/Gündüz Attila

A champagne bár head sommelier-je, Virágh Csaba kiemelkedő szakértelmével és szenvedélyével avatja be a vendégeket a francia italkülönlegességek világába. „A pezsgőben és a champagne-ban engem a pezsgés gyönyörűsége, a buborék játékossága az, ami teljesen lenyűgöz. Életem első champagne élményét még tanuló koromban éltem át a Király étteremben. A champagne, ez a francia buborékos ital mindenkit elvarázsol, mi pedig örömmel mutatjuk az utat a champagne-kultúra izgalmas labirintusában ” – invitál mindenkit egy champagne-körútra a head sommelier.

etoile

A bár több mint 50 különböző pezsgőt kínál, a legtöbbet palackból, de az országban egyedülálló módon 20 tétel pohárral is elérhető

Fotó: Párisi Udvar/Gündüz Attila

Mellette Horváth Dalma, az Étoile háziasszonya avat be a francia ital rejtelmeibe: „A champagne-készítésre nem véletlenül mondják, hogy a házasítás művészete. Végtelen beszélgetéseket lehet folytatni a champagne készítéséről, és megismertetve a vendégeket ezekkel a történetekkel biztos, hogy teljesen más megvilágításba kerül az ital, amit elfogyasztanak.”

etoile

A Bollinger champagne palackja több mint egymillió forintot kóstál

Fotó: Párisi Udvar/Gündüz Attila

Az Étoile szerdától vasárnapig várja a francia champagne szerelmeseit 18 órától éjfélig. A champagne-ok mellé Lutz Lajos, a Párisi Passage és a Párisi Udvar executive chefje, a Bocuse d'Or Akadémia tagja álmodta meg az ételeket.

etoile

Az italok mellé Lutz Lajos álmodta meg az ételeket

Fotó: Párisi Udvar/Gündüz Attila