Megszépült az 50. születésnapját ünneplő budavári Alabárdos

Szerző: Elek Lenke

 2014. március 04. 16:13

Eddig sem volt csúnya, de a pár hetes bezárás alatt 50 milliós beruházásból új modern arculatot kapott a patinás étterem.

Az új design afféle átmenet a régies, antik hatású és a legújabb divatot tükröző trend között, puha kuckós sarkokkal, bársonyhuzatú, fotelszerű kényelmes székekkel. Amint Andrusch Péter tulajdonos-ügyvezető elmondta, az volt a cél, hogy lecseréljék a pár évtizedes, kissé szocreál jellegű bútorokat és kiegészítőket, és egy elegáns, intim enteriőrt teremtsenek. A régi fegyverek és festmények – visszafogott mennyiségben - érdekes ellenpontjai az ultramodern, nyitott konyhának. Az átalakításnál természetesen figyelembe vették azt, hogy az étteremnek otthont adó épület  a budai vár legöregebb polgári villája,mely a tatárjárás után épült.

A beruházást nem hitelből, nem központi vagy uniós támogatásból és nem is magántőkéből fedezték, hanem abból az összegből, amit a páratlan adottságú, műemlék házban lévő étterem kitermelt – hangsúlyozta Andrusch Péter. Ez különösen ritkaság.

A Vár az utóbbi pár évben különösen megszépült, az útfelújítások még most is tartanak, a Várbazár hamarosan nyit, a Mátyás-templom pedig már teljes pompájában fogadja a vendégeket. Ez kedvez a még nagyobb forgalomnak.

Az étlap szerkezete is megújult, a hagyományos változat helyett menüket kínálnak, amiben a vendégek saját maguk is összeállíthatnak újabb ételsorokat.