Megszűnik a sörgyártás Martfűn

Forrás: MTI

 2018. október 16. 13:29

Végleg bezár a Heineken Hungária Zrt. martfűi gyára, a munkavállalóknak Sopronban kínál álláslehetőséget a vállalat.

Gebri Anna, a Heineken Hungária Zrt. vállalati kapcsolatok menedzsere arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a cég Sopronban bővíti logisztikai kapacitását, így a közelmúlt fejlesztéseinek köszönhetően megnőtt gyártókapacitást már a helyi raktári bázis is ki tudja szolgálni. A Heineken Hungária korábban, hatmillió eurós befektetéssel, sikeresen szervezte egy centrumba a teljes hazai sörgyártását. Ezt követi most a logisztikai bázis központosítása a Sopronban működő gyár közelében.

Az a 16 munkavállaló, akik eddig a cég martfűi logisztikai telephelyén dolgoztak, nemcsak lehetőséget, de támogatást is kapnak, hogy – amennyiben kívánják – a soproni telephelyen folytassák munkájukat. A Heineken Hungária Zrt. a Nemzeti Befektetési Ügynökséghez fordult, így hamarosan megkezdődnek az egyeztetések arról, mi történik a sörgyár területével.

A gyárbezárás 100 millió forintos bevételkiesést jelent Martfűnek

Fotó: mno.hu

Papp Antal, Martfű polgármestere az MTI-nek elmondta: tájékoztatták a gyár végleges, december 31-i, megszűnéséről. Emiatt a város a jövőben körülbelül százmillió forint iparűzési adóbevételtől esik el.

A Heineken Hungária Zrt. márciusban közölte, hogy a kétmilliárd forint saját forrásból 30 százalékkal bővíti kapacitását, emellett optimalizálja gyártását soproni gyárában. A beruházással a mintegy 250 embert foglalkoztató üzemben csaknem negyven új munkahely jön létre, és éves szinten mintegy 400 ezer hektoliterrel több sört fognak gyártani. A kapacitásbővítéssel nem kerül majd több sör a piacra, mert az nagyságrendileg kiváltja majd a közeljövőben Martfűn megszűnő gyártást.

Kapcsolódó cikkek