Megtartotta éves közgyűlését a Magyar Vendéglátók Ipartestülete

Forrás: turizmus.com

 2016. április 27. 19:32

Eredményes és mozgalmas évet zárt az MVI – állapította meg Kovács László elnök az április 26-án tartott közgyűlésen – tudhattuk meg a szervezet közleményéből.

Az elnök beszámolt a 2015-ben történt eseményekről és elért eredményekről; a közgyűlés egyhangúlag elfogadta a 2015. év pénzügyi beszámolóját, melyet korábban a Felügyelő Bizottság 3 tagja is jóváhagyott. Ismertetésre és elfogadásra került a 2016-os évi költségvetési és cselekvési terv is.

Az MVI tevékenységében az alábbi aktuális problémák megoldására helyezi a továbbra is a hangsúlyt: oktatás, szakoktatás fejlesztése – együttműködve a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával, valamint az NGM-mel – a reprezentációs adó mérséklésének elérése, az Artisjus jogdíjak további csökkentésének ügye – az Artisjus Tarifa Munkacsoportban való folyamatos részvétellel –, valamit az ifjúság részére szervezett különböző szakmai versenyek támogatása, ahogyan ez idén is történt, többek között a Szakma Sztár Verseny, a Gundel Nemzetközi Verseny és az SkillsHungary esetében.

Az MVI fontosnak tartja az aktív közreműködést az Élelmiszer Érték Fórumon az élelmiszer-pazarlás csökkentési tervének kidolgozásában, valamint Magyarország gasztronómiájának népszerűsítését is, ezért is csatlakozott a Gasztroélmények Éve elnevezésű kampányhoz.

Az év további legfontosabb eseményei a következők lesznek: szakmai konferencia szervezése a SIRHA-n (május 9.), Gundel János-emléktábla avatása (június), gasztrotúra szervezése Olaszországba a Coninvest céggel együttműködve (szept. 29.–okt. 2.), Gundel Károly-díjátadó gálaebéd (november 20.), valamint a nagy sikerrel zajló kéthetenkénti éttermi gasztrotúra folyamatos szervezése budapesti, illetve vidéki helyszínekkel.