Megtelik a Balaton augusztus 20-án

Forrás: turizmus.com

 2016. augusztus 17. 13:23

A legkeresettebb úti cél Siófok, a legdrágább Balatonfüred lesz a nemzeti ünnep hétvégéjén – derül ki a Trivago felméréséből. Van olyan balatoni település, ahol már nincs szabad szoba.

A szálláskereső weboldal felmérése szerint Siófok a legkeresettebb úti cél a nemzeti ünnepen, és Balatonfüreden kívül idén Balatonboglár és Balatonlelle szállásai is felkerültek az augusztus 20-i toplistára.

Forrás: Trivago.hu

A trivago.hu-n szereplő összes balatoni szálláshely már csak 5%-a szabad szombatra; Siófokon 98%-os, Balatonfüreden 96%-os a foglaltság, Balatonlellén pedig már csak lemondásokban reménykedhetnek a szálláskeresők.

Sokan töltik az ország kedvelt fürdővárosaiban is az ünnepet – az örök kedvenc Hajdúszoboszló, de Hévíz és Gyula is rengeteg vendégre számíthat. Hajdúszoboszlón 95%-os, Hévízen 92%-os, Gyulán pedig már 98%-os a telítettség.

A legmagasabb átlagárak Balatonfüreden vannak (körülbelül 71 ezer forint/2 fő/éj), de a népszerűségi lista első helyén álló Siófok – 48 ezer forint átlagos szállásárral – is drágább, mint a főváros. A népszerű balatoni úti célok közül Balatonboglár kínálja a legkedvezőbb árakat, itt átlagosan 24 ezer forintért lehet kétágyas szobát foglalni augusztus 20-ra, hasonlóan az egri árakhoz. Az utolsó pillanatban a Balatonon foglalóknak érdemes megnézni Balatonfenyves (23 600 forint), Balatonföldvár (24 100 forint) vagy Fonyód (25 400 forint) ajánlatait is.