Megtöltötték a termet a résztvevők a Nyugati régió ülésén

Forrás: turizmus.com

 2016. március 31. 20:57

10 szálloda és 26 társult tag részvételével zajlott a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Nyugati régiójának ülése március 31-én a Danubius Health Spa Resort Bükben.

A résztvevőket régióvezetőként és szállodaigazgatóként Katz Péter köszöntötte. A szakember tolmácsolta egyéb elfoglaltsága miatt távol maradó Németh Sándor polgármester szavait: a település az elmúlt öt évben rengeteget fejlődött, az önkormányzat és a TDM összesen 161 millió forintot nyert különböző pályázatokon, az összeget infrastrukturális beruházásokra, sportpálya építésére, tanulmányutakra fordították. Kijelenthető tehát, hogy a közös munkának köszönhetően a siker útjára lépett város.

A szállodák bemutatkozása ebben a régióban is pozitív képet festett az év első 3 hónapjának eredményeiről, a számok minden tekintetben bíztatóak, 10-15, vagy akár 20 százalékos emelkedést mutatnak. A nyári előfoglalás a korábbinál korábban kezdődött, erős szezont vetít előre. A leisure szegmensben több szálloda a cseh vendégforgalom örvendetes növekedéséről számolt be, a hazai vendégek aránya is tovább erősödött, nőtt a SZÉP-kártya felhasználás, a rendezvények viszont hektikusak. Az égető munkaerő probléma ezen az ülésen is szóba került, nagyon nehéz szakképzett munkaerőt találni, akiknek tudásában a szakképzettség is egyre kevésbé mutatkozik meg.

Katz Péter hangsúlyozta: büki szállodájuk felfutásának a 2012 novemberében bevezetett all inkluzív ellátás az alapja, a stratégiai döntés sikerességére az elmúlt két év során megduplázott GOP is bizonyíték.  A büki házban egy emelet felújítására van ígéretük, a mintaszoba tervezése elkészült, májusra a kivitelezés is megvalósul.

Greenfield Hotel Golf & Spa****superiorban folyamatos a felújítás és az állagmegőrzés.

A sárvári Spirit Hotel*****-ben a közeljövőben befejeződik a televízió-rendszer teljes cserére korszerű IP készülékekre. Három év előkészítő munka után április közepén elindul innovatív és új generációs prevenciós programjuk, a szálloda honlapja is megújul.

Az idén 10 éves Park Inn by Radisson Resort & Spa nagy munkával ünnepli az évfordulót, több jelentős beruházást terveznek. A Park Inn Inn branden belül arculatváltás zajlik, az új színek és stílus hamarosan Sárváron is megjelenik.

Az ülésen Takács Ferenc, a Társult tagok szekciójának elnöke hangsúlyozta, hogy már 95 társult tag segíti a szállodákat beruházásaik lebonyolításában.

Parti János, a Kempinski Hotel Corvinus Budapest értékesítési és marketingigazgatója az értékesítéssel kapcsolatban osztott meg tartalmas gondolatokat a résztvevőkkel, a szakember beszélt az értékesítés strukturálásáról, a csapat összeállításának szempontjairól. Kiemelte, hogy általános iránymutatás szerint fontos SMART (specific, measurable, achievable, realistic/revenue based, time-bound) célokat adni a kollégáknak. Felsorolta azt is, mi az értékesítési vezető TOP 10 feladata, ide sorolva többek között a feladatok delegálását és a motivációt, a csapattagok megőrzésének trükkjeit, a piaci informátorokkal való kapcsolattartás fontosságát, a tervezés és forecasting jelentőségét, a belső kommunikáció súlyát, az értékesítők feladatának láthatóvá tételét a többi üzletág számára. Tippeket adott az Y generáció kezelésére és az új kollégák kiválasztására vonatkozóan, kiállt a könnyed, vidám hangulatú irodai légkör mellett.

A szünetet követően Kelecsényi Ágnes, a Turizmus Kft. marketingigazgatója a Hotelstars szemléletformáló és edukációs kampány kapcsán elmondta: a nagyközönségi kampány április 13-án indul, célja a védjegy és jelentésének ismertté tétele a nagyközönség körében. A teljes kommunikáció kiindulópontja egy mikrosite lesz, az itt elhelyezett üzenetek célja a minősített szállodák pozitív megkülönböztetése. A kampány központi kommunikációs felülete a Facebook lesz.

Nagy-Szász István, a Mamaison Hotel Andrássy és Izabella,illetve Starlight Suiten Hotel Budapest szállodák igazgatója a szállodai belső ellenőrzéssel kapcsolatban osztotta meg gondolatait, útmutatót adva „Sherlock Holmesnak Moriarty professzor” legyőzéséhez.

A régióülést Kovács István előadása zárta, az MSZÉSZ főtitkára a régió statisztikai adatai mellett a 2016-os év kilátásait elemezte, ismertette az aktuális lobbitémákat és az aktuális szervezeti ügyeket.