Megugrik a forgalom a májusi hosszú hétvégén

Forrás: turizmus.com

 2018. április 24. 11:01

4,5-szörös lesz a forgalom a szálláshelyeken a hosszú hétvégén, ami másfélszeres növekedés tavalyhoz képest – áll a Szállás.hu felmérésében.

Az év negyedik hosszú hétvégéjéhez érkezünk: 4,5-szörösére élénkül a szálláshelyek forgalma a munka ünnepét is magába foglaló négynapos pihenő alatt. Minden ötödik alkalommal SZÉP-kártyával rendezik a számlát, aminek értéke 60 százalékkal nagyobb, mint az átlagos foglalási érték (44 978 Ft). A vendégházak (23,76%) és az apartmanok (23,3%) népszerűsége töretlen, a foglalások közel felét birtokolják, a maradék főként panzióba, három- vagy négycsillagos hotelbe szól. Átlagosan 2 éjszakát töltenek a szálláshelyen a vendégek, a leghosszabb foglalás 8 éjre szólt. „A meleg és a hosszú hétvége jó párosítás, meghozza a kedvet az utazáshoz, ráadásul számos strand ilyenkor nyit ki először – mondta Drávai-Mészáros Judit, a Szallas.hu marketing menedzsere. Átlagosan 3 főre szólnak a foglalások, de egy extrém esetben 56 főt regisztráltunk.”

Sok helyen van körhinta

Fotó: pixabay.com

Április utolsó hétvégéjén szezonhoz illeszkedő programokkal színesítik repertoárjukat a szálláshelyek. „Néhányan hagyományőrző foglalkozásokkal várják vendégeiket, vagy épp a majálist idézik meg körhintával, ugrálóvárral és a nélkülözhetetlen vattacukorral” – mondta Drávai-Mészáros Judit. Sok helyen gyerekprogramokat és filmvetítést szerveznek, de lesz olyan hely is, ahol királyi lakoma, lovagi torna és íjászkodás várja a vendégeket.

A hosszú hétvége Heves (11,7%), Borsod-Abaúj-Zemplén (10,5%), Veszprém (8,9%) és Pest (8,9%) megyének kedvez leginkább, a foglalások 40 százaléka valamelyikükbe szól. Települések közül Eger, Gyula és a főváros a legvonzóbbak, de Pécs, Szeged, Balatonfüred és Hajdúszoboszló is a toplistán szerepelnek. Helyet kapott még Siófok, Zalakaros és Miskolctapolca is a legek között. A külföldre utazók körében Krakkó, Zakopane és Torockó a legnépszerűbbek. A turisztikai attrakciók éllovasai között hat fürdő is szerepel: a Hévízi Tófürdő, Miskolctapolca Barlangfürdő, Zalakarosi Fürdő, Harkányi Gyógyfürdő, Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő és a Demjéni Termáltó viszik a prímet.