Egyre több japán turista érkezik Magyarországra

Forrás: turizmus.com

 2017. december 12. 17:00

Több éves visszaesés után az idei év első negyedétől megugrott a japán vendégéjszakák száma Magyarországon a Japan National Tourism Office adatai szerint.

2017 áprilisában 13,4 százalékkal haladta meg a vendégéjszakák száma az előző év azonos időszakában mértet, júliusban 47,3 százalék, augusztusban 46,2 százalék, szeptemberben pedig 36,7 százalék volt a növekedés. Banó Tamás, az egyik legnagyobb, japán turisták beutaztatásával foglalkozó cég, a Tumlare Corporation Hungary ügyvezetője világította meg a hátteret. „Mi nem éreztünk nagy mértékű növekedést, mert elsősorban üzleti utazókra koncentrálunk. A japán piacban nincs nagy potenciál. Másrészt pedig minden desztinációból megnőtt a Magyarországra érkezők száma, hiszen a nyugat-európai terrorveszély miatt felértékelődött a régiónk: a turisták Franciaország és Spanyolország helyett inkább Magyarországot, Csehországot és Ausztriát választják.”

A japánok fizetőképes vendégek

Fotó: pixabay.com

Ami a japán számok növekedés illeti, Banó Tamás szerint mindössze arról van szó, hogy eleve kicsi számról, egész évben körülbelül 100 ezer emberről beszélünk. Ezt alátámasztják a JNTO számai is: a rekordszámú júliusi szám 6340 embert jelent. A növekedés persze így is jó hír, hiszen a japánok fizetőképes vendégek. Mint Banó Tamás elmondta, nagyobb mértékben nőtt viszont a kínai turisták száma, aminek az az oka, hogy régiónkban kedvezőbbek az árkondíciók, mint Nyugat-Európában.