Megugrott a vendégforgalom a cseh szállodákban

Forrás: MTI

 2017. február 08. 17:43

Tavaly 18,3 millióra emelkedett a vendégéjszakák száma a csehországi szállodákban, panziókban és kempingekben, ami 6,9 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit.

A Cseh Statisztikai Hivatal adatai szerint a belföldi és a külföldi turisták száma a fizetett szálláshelyeken egyaránt emelkedett. Az emelkedés az összes csehországi régióban kimutatható volt. A vendégek száma a leggyorsabban az északnyugat-csehországi Ústecky régióban (10,6 százalék), míg a vendégéjszakák száma a Karlovarsky régióban (13,2 százalék) emelkedett.

Karlovy Vary

Fotó: czechconvention.com

Csehországot tavaly a hivatalos kimutatások szerint 9,3 millió külföldi turista látogatta meg, ami éves szinten 6,7 százalékos emelkedés. A külföldi turistákból mintegy kilencmillió szállt meg a kereskedelmi szálláshelyeken, ami 7 százalékos emelkedés éves összehasonlításban.

A német turisták száma 6,4 százalékkal, a szlovákiai turistáké 11,7 százalékkal, míg a lengyeleké 12,1 százalékkal növekedett – közölte a statisztikai hivatal. Nőtt az ázsiai, a kínai, a dél-koreai és az izraeli turisták száma is, de visszaesett a japán és az orosz turistáké.

A külföldi forgalom a legnagyobb, kétszámjegyű mértékben a Vysocina, Karlovarsky, Olomoucky, Jihocesky és a Pardubicky régiókban emelkedett.