Megugrottak a turisztikai szolgáltatások árai Ausztriában

Szerző: Kovács Balázs

Forrás: turizmus.com

 2022. április 26. 13:16

Az osztrák statisztikai hivatal, a Statistik Austria adatai alapján 1981 óta nem mértek olyan mértékű pénzromlást Ausztriában, mint idén márciusban. Emiatt az ausztriai szálláshelyek árai átlagosan 15 százalékkal drágultak.

A friss statisztikai adatok alapján éves alapon 6,8 százalékos volt a márciusi infláció Ausztriában - számolt be róla Kovács Balázs, Ausztriában élő turisztikai szakember a blogján.

Az emelkedés mögött elsősorban az üzemanyag és energiaárak elszabadulása áll, az orosz-ukrán háború kitörése rekordszintre lökte a pénzromlást – olvasható Tobias Thomas, a Statistik Austria elnökének nyilatkozata a krone.at hírportálon.

becs_123rf

Az osztrák szálláshelyek árai idén márciusban átlagosan 15 százalékkal drágultak, de volt ahol egy év alatt 32 százalékos emelkedést figyeltek meg

Fotó: 123rf.com

Az infláció azonban a turisztikai szektort is komolyan érintette.

A részletes elemzésből megtudható, hogy idén márciusban az ausztriai szálláshelyek árai átlagosan 15 százalékkal drágultak.

E szegmensben kiugró a pénzromlás mértéke a 4 és 5 csillagos szálláshelyek esetében, ahol az árak egy év alatt több mint 32 százalékkal emelkedtek.

A Statistik Ausztria szerint az osztrákok által kedvelt külföldi desztinációk szálláshelyei átlagosan 22 százalékkal drágultak.