Megújul a balatoni strandok és kikötők minősítő rendszere

Forrás: MTI

 2015. április 12. 14:39

Megújul a balatoni strandok és kikötők minősítő rendszere, a Kék Hullám Zászló nyerteseit a jövőben 1-3 csillaggal rangsorolják, továbbá 4 különdíjat osztanak ki a legjobb szabadstrand, a leginkább családbarát-, sportbarát, illetve biciklisbarát strand kategóriákban.

Balassa Balázs, a balatoni önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) elnöke az MTI-nek elmondta: újdonság lesz az is a korábbi évek gyakorlatához képest, hogy a bíráló bizottság - amelybe bevonnak balatoni civil szervezeteket is - nem a szezonra való felkészülésekor, hanem a nyitások után, üzemelés közben látogatja meg a nevezőket.

A minősítésre a jövő hónaptól jelentkezhetnek a strandok és kikötők üzemeltetői, helyi önkormányzatok, illetve vállalkozások, az eredményhirdetést június 26-án tartják.
A BSZ elnöksége a legutóbbi ülésén döntött arról is, megvizsgálja annak lehetőségét, hogy az elmúlt években sokat fejlődött balatoni strandok a magyar Kék Hullám Zászló verseny mellett megmérettessenek magasabb szinten is, a Kék Zászló nevű nemzetközi minősítő-versenyre történő nevezéssel.