Megújul a Tabán vendéglátása

Forrás: turizmus.com

 2018. január 23. 11:29

Sok évszünet után újból megnyitott a Tabáni Kakas, és a napokban tartott üzletpremiert az Urban Food is a hajdani Tabáni Teázó helyén.

Az I. kerület ezen része nem nagyon van elkényeztetve vendéglátó helyekkel: a Krisztina térnél lévő divatos bisztró például már annyira zsúfolt, hogy csak foglalással lehet asztalt találni, ezért az I. kerületben lakók jó néven vették az új éttermek megnyitását.

Az Urban Food egy nálunk szinte ismeretlen vendéglátó formát takar, ami inkább nevezhető közösségi irodának, ugyanakkor mégis része a vendéglátásnak, hiszen aki itt akar tartózkodni egy órát, azért, hogy a laptopján dolgozhasson, és ezért úgymond bérleti óradíjat fizet, az korlátlan italfogyasztásban részesül. No, nem kell alkoholra gondolni, kávé, tea és üdítőital fér bele ebbe a vendéglátásba. Az enteriőr ipari, loft jellegű: a plafonról csüngő, mozgatható lámpák, hatalmas asztalok.

A közösségi média után tehát itt a közösségi iroda, amihez Rátz Balázs üzletvezető az ötletet külföldről vette. Számos nyugati nagyvárosban működik már hasonló létesítmény. Bár Magyarországon sok helyen egy kávé mellett ülve is lehet dolgozni a laptopon, itt más a koncepció, illeszkedve az önkormányzat "Hagyomány és innováció" jelmondatához. Bár az I. kerületben magasak az önkormányzati bérleti díjak, mivel nem szolgálnak fel alkoholt és korán délután zárnak, kedvezőbb tarifával vehették ki a helyet.

Közösségi iroda korlátlan  italfogyasztással

Fotó: turizmus.com

Rátz Balázs tősgyökeres budai, szakmáját tekintve szakács és zöldség-és gyümölcsfeldolgozó, több mint 20 éves vendéglátós, üzletvezetői, rendezvényszervezői tapasztalattal rendelkezik, és új üzletek nyitásához is nyújtott már segítséget. Három éve társával, Debreczeny Balázzsal közösen visz egy online termelői piacot.

A külföldön már működő kávézó-iroda meghonosítása mellett céljuk az élelmiszeripar köré szerveződő aktív közösség fenntartása. Termelő-fogyasztó-séf találkozókban, közös főzésekben, termékbemutatókban is gondolkodnak. Hidegkonyhai kínálat és szükség szerint  catering egészíti ki a közösségi iroda-kávézó kínálatát.