Új funkciót ad a miskolci Avas szállónak a Mathias Corvinus Collegium

Forrás: MTI/turizmus.com

 2021. május 19. 09:46

A Miskolc belvárosában található, leromlott állagú, jószerivel romos Avas szálló oktatási és rendezvénycélokat szolgál majd.

A Mathias Corvinus Collegium Alapítvány (MCC) az év elején megvásárolta az épületet, a felújítást követően a tehetséggondozást végző szervezet jóvoltából az ingatlan egyszerre szolgál majd oktatási célokat, ad otthont rendezvényeknek, illetve nyitott rendezvényekkel járul majd hozzá a helyi közösségek építéséhez – hangzott el az épületben tartott sajtótájékoztatón.

Orbán Balázs, az MCC kuratóriumi elnöke elmondta: kollégiumi férőhelyeket is kialakítanak, valamint olyan közösségi tereket hoznak létre, amelyek a helyiek és az ide látogatók számára is hozzáférhetők lesznek.
Hangsúlyozta, ahol csak lehet, az MCC törekszik arra, hogy az épületek fenntartása a lehető leginkább költséghatékony legyen.

Az épületben a látogatók számára hozzáférhető közösségi tereket is kialakítanak

Fotó: MTI/Vajda János

Az alapítvány elképzelhetőnek tartja, hogy bizonyos funkciókkal tovább bővíthető az épület, így kávézó, könyvesbolt vagy kereskedelmi szálláshely is létesülhet. A vidéki központok kialakítása, felújítása több városban párhuzamosan zajlik. Az MCC a központok létrehozásával, a lehető legtöbb helyen nagy múltú, de nagyon rossz állapotú, elhanyagolt épületek felújításával az épített örökségünk megóvásához is hozzájárul – mondta Orbán Balázs.

Az MCC a közelmúltban megvásárolta Debrecen patinás szállodáját, az Aranybikát is, amely felújítása után, a szálláshely-szolgáltatás megtartása mellett, otthont ad majd a szervezet debreceni képzési központjának.