Megújuló aszfalt és nagy tervek a Hungaroringen

Forrás: turizmus.com

 2015. december 14. 16:22

Építkezés folyik a Hungaroring Forma–1-es pályáján: a kevésbé látványos munkák után megkezdődött a kopóréteg cseréje, a pályacsík közel felét már új aszfalt fedi.

A munkálatok első részében kevésbé látványos munkák zajlottak: csatornáztak, kicserélték a szegélyt és lerakták az egyenként 400 kilogramm súlyú rázóköveket. Következő lépésben a 12-es kanyar bejárati egyenesétől kezdve egészen a 2-es kanyar bejáratáig felmarták a kopóréteget, majd letették az újat. Jelenleg a pálya 45 százalékán, vagyis mintegy két kilométeren, illetve a boxutcában van kész az új aszfalt – jelentette be sajtótájékoztatón Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. A következő két hónapban tereprendezési munkák zajlanak, a kopóréteg cseréjét februárban folytatják. A megújult pálya április 24-én, a túraautó-világbajnokságon debütál. A projektet saját erőből finanszírozza a vállalat.

A vezérigazgató az eseményen kiemelte: fontosnak tartja, hogy az elkövetkező három évben megvalósulhasson a Hungaroring nagyszabású, új épületek felhúzását és a lelátók cseréjét is magában foglaló felújítása. A 25 milliárd forintos fejlesztés többéves periódusban valósulna meg, a pályacsíkon kívüli területet érintő engedélyeztetési terveknek a jövő évi futamig kellene elkészülnie ahhoz, hogy a kivitelezés a Magyar Nagydíj után megkezdődhessen, a projekt előkészítésén folyamatosan dolgoznak. Elképzeléseik szerint az első lépésben az új főépület, az új főtribün, a boxok, valamint a versenyirányítási központ készülne el. A kormány részéről egyelőre ígéret van a Hungaroring önálló motorizációs központtá fejlesztésére.

Ahogy azt korábban megírtuk, a kormány egészen 2026-ig támogatja a Formula-1 Világbajnokság Magyar Nagydíj megrendezését.