Megújuló TDM Szövetség

 2014. április 09. 20:59

Stratégiai napot tartott a Magyar TDM Szövetség vezetősége 2014. április 8-án Agárdon. A megbeszélésen számos aktuális témakört áttekintett az elnökség, amiből kiemelkedik az immár hároméves szövetség májusban várható tisztújításának előkészítése.

Az átalakulást a tisztségviselők lejáró mandátuma mellett indokolja a civil szervezetek, ezen belül a szövetségek új szabályozása is. Megvitatták a hazai TDM-rendszer felölelő eddigi legrészletesebb kutatási anyagot, amely véglegesítés alatt áll, és a május 28-30-i országos TDM konferencián részletesen bemutatják.

Az elkövetkező időszak stratégiai céljai között továbbra is prioritást élvez a hazai turizmusra, az azt menedzselő TDM-szervezetek működésére vonatkozó jogszabályi háttér megteremtése, továbbá sor kerül a Szövetség belső szervezetfejlesztésére is.

További kiemelt feladat, hogy - a hazai TDM-rendszerfejlesztés eddigi tapasztalatait is figyelembe véve – meghatározzák a kerüljenek az elkövetkező évekre, a versenyképes országos szervezeti rendszerre vonatkozó reális irányokat, amelyek az eddigi, elsősorban az alapok megteremtésére vonatkozó célok után elősegíthetik a rendszer továbbfejlesztését és erőforrásainak optimalizálását is.

A Magyar TDM Szövetség vezetése döntött a Balatoni Turizmus Szövetség által indított Nyitott Balaton projekt pénzügyi támogatásáról is.

A soron következő, XI. Országos TDM Konferenciára 2014. május 28-30-án kerül sor Hajdúszoboszlón.