Megújult a Danubius Hotel Helia Episode étterme és terasza

Forrás: turizmus.com

 2019. június 05. 19:55

Különleges belsőépítészeti megoldásokkal és új gasztronómiai koncepcióval újult meg a Danubius Hotel Helia Episode étterme és a szálloda terasza.

A szálloda nagyszabású ügyfélparti és sajtótájékoztató keretében mutatta be a helyszínt szerda este.

A megújulás legfőbb elemei az új, fiatalos stílus enteriőr,  a konyhatechnológiai fejlesztések, a rendezvények sokoldalú kiszolgálására optimalizált belső megoldások, valamint az étterem és a terasz nyitása a budapesti vendégkör felé is. A dizájn, a spanyol tervező, Nathalie Rottenburg nevéhez köthető. A kivitelezési munkálatokat a Danubius Hotels Group megbízásából a DVM group látta el.

Az eseményen Varga Csaba, a szálloda igazgatója köszöntötte a vendégeket, és elmondta: az étterem megújulás a része a szálloda, tágabban véve pedig a Danubius Hotels Group átfogó korszerűsítési stratégiájának, amelynek a végső célja a vendégélmény fokozása. A fejlesztések további két kulcsszava a szenvedély és felelősség, előbbi a megújulni képes, kreatív munkavégzésben, utóbbi az ételérzékenységek és -allergiák,  továbbá a hulladékképződés minimalizálásában mutatkozik meg.

Az Episode Étterem új a’la carte étlapot kapott és a reggeli választékot is bővítette. A látványkonyha akár rendezvényeken, gálaétkezéseken is látványos elem lehet, az újonnan kialakított belső és külső tér pedig hatalmas rendezvénykapacitása miatt tökéletesen megfelel bármilyen esemény helyszínének.

A Danubius Hotel Helia Episode étterme

Fotó: Danubius Hotels

A közelmúltban szintén felújított Yellow Bistro & Bar osztozik az étteremmel a hatalmas, közel 200 fős összkapacitású teraszon, amely dunai panorámával és fiatalos stílussal várja vendégeit.

A bárral együtt 500 fő befogadására alkalmas étterem a terasszal kiegészülve a felújítás után egy sokoldalú és érdekes helyszín lett.

A nagy tér láncfüggönyökkel könnyen szekcionálható, de az összefüggő hatás megmarad. A hotel vezetése szeretné kihasználni az új terek adta lehetőségeket, így kültéri rendezvények lebonyolításában és élőzenés estekben is gondolkodnak.

Modern technológia az Episode étterem konyhájában

Fotó: Danubius Hotels

Tóth Zoltán, a Helia séfje elmondta: „A hagyományos ízek, az egészséges, magyar termelőktől származó alapanyagok találkoznak konyhánkban a modern technológiákkal, és már a stílusos és kényelmes környezet is adott, hogy teljessé tegye az élményt."

A Danubius Hotels Group egységes gasztronómiai koncepcióját a szállodalánc vezető konyhafőnöke és éttermi igazgatója, a Hilton Budapest konyhafőnöke, Maráczi Imre álmodta meg, és ennek megfelelően folyamatosan segíti a séfek és éttermi igazgatók munkáját.

A legmagasabb éttermi minőségi sztenderdek szerint felépített gasztroprofil lényege, hogy a szállodacsoport tagjai között egy egységes színvonalat alakít ki, miközben újrapozícionálja az éttermeket saját stílusuknak, adottságaiknak és igényeiknek megfelelően, egyedi megoldásokkal testre szabva.

A hotel egyébként folytatja a tematikus napokat is, ősszel orosz napokkal csábítják majd a vendégeket.