Megújult a Hotel Rába díszterme

 2014. március 07. 15:52

Visszanyerte eredeti szépségét a Hotel Rába City Center patinás díszterme, a Baross Terem, amely a magyar vendéglátás kulturális és gasztronómiai sokszínűségét megtestesítő Gundel étterem közreműködésével a napokban nyitotta meg kapuit.

A korabeli krónikák szerint az idei évben 110 éves – akkori nevén Meixner - szálloda étterme már a megnyitását követő néhány évben kedvelt helyszíne volt egyesületek és társaságok összejöveteleinek. Számos vacsoraest, ünnepi mulatság, farsangi bál került megrendezésre falai közt, és a közeli városháza is számos rendezvényét itt bonyolította le.

A Baross Terem felújítva, régi pompáját visszanyerve azzal a szándékkal nyílt meg a nagyközönség előtt, hogy ismét a – napjainkban minden eddiginél dinamikusabban fejlődő - város  kulturális, sport és üzleti  rendezvényeinek méltó helyszíne lehessen.

 

A győriek körében csak 'Belga'-ként emlegetett – elegáns – Belgian Beer Café Étterem és Söröző tereivel összenyitva 100 fő feletti igényeknek is megfelel, legyen szó ültetett-, álló-, vagy büfé jellegű fogadásról.

A megnyitón Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, Kiss János, a Győri Balett igazgatója és Dr. Tamás László János, a Petz Aladár Megyei Kórház Főigazgatója mellett jelen volt a város köz–, kulturális és üzleti életének számos képviselője is.

A köszöntő beszédek elhangzását követően a Gundel és a Belga executive chef-je, Merczi Gábor és Edvi László válaszolt a – ma különösen sokakat érdeklő – gasztronómiai szakma műhelytitkait érintő kérdésekre.

Az izgalmas falatok és borok mellett a vendégek megnézhették, hogy hogyan szeletelik a pácolt lazacot a Gundelben és a macaron töltésének professzionális módját is megismerhették.

Mindezeknek kellemes keretet adott a Gundel Orchestra az alkalomhoz illő zenével.