Megújul a Sugovica szabad strand Baján

Szerző: Horváth Ágnes

 2014. július 11. 11:53

Modern létesítmények és sokrétű szolgáltatások jellemzik hamarosan Baja új attrakcióját, a július végén nyíló szabad strandot a Sugovica partján.

Az infrastruktúra-fejlesztés keretében megépül a strand-ház kiszolgáló épülete, itt fülkés öltözők, mosdók, zuhanyzók, mozgássérült WC, integrált pelenkázó helyiség, értékmegőrző, elsősegélyhely, wi-fi elérhetőség, turisztikai információs terminál, büfé is helyet kap. A strand-ház tetején fa pallóborítású napozó, terasz és egyben kilátó pont is létesül, mellett kreatív parti játszótér születik.

A Petőfi-szigetre átkötő, onnan visszacsúszást biztosító dupla kötélpályájú karabineres csúszkapálya készül, a Vízi színpad mellett 30 méter széles és 10 méter magas multimédiás, filmvetítésre is alkalmas szökőkút szórakoztatja a bajaiakat és a látogatókat. Baja új attrakciója, a vetített multimédiás látványshow már üzemel, elő- és utószezonban heti egy alkalommal, a főszezonban (június-augusztus) heti 2 garantált időpontban, 15 perces műsorral kápráztatja el a látogatókat.

 

15 pihenőpontot is kialakítottak a part építményeinek stílusához igazodva, emellett 100 kerékpártárolót helyeztek el.

A Baja Marketing Kft. 81.084.900,- Ft összegű uniós támogatást nyert a „Sugovica szabad strand fejlesztése” elnevezésű projekt kivitelezésére az Új Széchenyi Terv keretében. A 151.269.800,-Ft összköltségvetésű pályázat keretében a cég a szabad strand fejlesztését hajtja végre.

A szolgáltatásokról, árakról bővebb információ a www.sugovicaszabadstrand.hu oldalon olvasható.