Megújult a szászvári Főtér Panzió

Forrás: turizmus.com

 2019. június 28. 17:11

Az önkormányzat által működtetett panzió fejlesztésére 16,7 millió forintot nyert a település a Kisfaludy-program keretében.

A beruházás egyik legfontosabb eredménye, hogy minden szoba saját fürdőszobát kapott. A panzió teljes egészében új bútorzattal is gazdagodott, így jóval komfortosabb környezetben tudják fogadni a vendégeket. Többek közt ágyakat, bútorokat, szőnyegeket, televíziókat vásároltak a pályázati pénzből, ezenkívül számítógéppel, kamerarendszerrel ellátott, korszerű recepciós pultot is kialakítottak.

Mindemellett négy új, kölcsönözhető kerékpár is a Szászvárra érkező vendégek kényelmét szolgálja  – számol be a BAMA.

A renovált szászvári vár fotója a magasból

Fotó: Wikipedia

„A beruházással az volt a fő cél, hogy egy olyan szálláshely létesüljön, ami modern, komfortos körülményeket biztosít, így családok gyerekekkel akár több napot is szívesen eltöltenek a településen” – hangsúlyozta Dunai Péter, Szászvár polgármestere.

A szálláshellyel együtt a földszinti, szintén az önkormányzat által működtetett éttermet is felújították – a település saját forrásaiból mintegy egymillió forintot fordított a fejlesztésre. Hosszú távon az a cél, hogy egy gasztronómiai szempontból is kuriózumnak számító vendéglátóhellyé fejlődjön az étterem, ami még tovább növelhetné a település turisztikai vonzerejét.