Megújult a szilvásváradi Gasthaus

Szerző: Mentusz Károly

Forrás: turizmus.com

 2019. november 14. 13:14

Közel két évtizede, hogy családi vállalkozásként működik a Szalajka-völgyi Gasthaus Étterem és Panzió Szilvásváradon. A vendéglátó- és szálláshely egy fejlesztés eredményeként megújítva várja a vendégeket a kedvelt bükki üdülőfaluban.

Papp Gábor tulajdonos, a működtető Gasthaus-Grill Kft. ügyvezetője arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a Kisfaludy-program keretében több mint 20 millió forint pályázati támogatást nyertek el a Magyar Turisztikai Ügynökségtől. Ezt további 20 millió forint önerővel egészítettek ki a panzió nagyszabású fejlesztésére.

A megújult Gasthaus étterme

Fotó: turizmus.com / Mentusz Károly

A projekt a már meglévő nyolc szoba teljes felújítását, korszerű bútorokkal, eszközökkel való felszerelését foglalta magába. Kicserélték az ajtókat és az ablakokat, megújult a villamosrendszer, új fürdőszobákat alakítottak ki, klímaberendezéseket szereltek fel, a fogadó tetejére pedig napelemeket tettek.

Mindezek mellett az étterem konyhai berendezéseit is fejlesztették, miután a régieket modern gépekkel és eszközökkel cserélték fel. A teraszon pedig új bútorokat helyeztek el.

A fogadó egy új szobával is bővült, ezt és a többi szobát is kényelmes, úgynevezett boxspring ágyakkal látták el. Az épületben  klimatizált különterem is található, ahol a szállóvendégeket szolgálják ki, továbbá céges rendezvényeket, tréningeket is tartanak.

Jól felszerelt szobák várják a vendégeket

Fotó: turizmus.com / Mentusz Károly

A szilvásváradi új lovas stadion mellett található panzió fejlesztését idén január elején kezdték el és a terveknek megfelelően be is fejezték, a végeredmény pedig a mai kor igényeinek megfelelő étterem és szálláshely lett.

Papp Gábor elmondta, a törzsvendégek mellett szeretnének még több turistát fogadni. Abban bíznak, hogy ez a mostani beruházás néhány év alatt megtérül. Hosszabb távon újabb szobák kialakítását tervezik.