Megújult a Sztár Motel Étterem Balassagyarmaton

Szerző: Mentusz Károly

Forrás: turizmus.com

 2019. november 07. 10:17

A több mint negyedszázada folyamatosan működő Sztár Motel Étterem pályázati támogatással megújult Balassagyarmaton. A fejlesztéssel korszerű és kényelmes elhelyezést és szolgáltatásokat nyújtanak a vendégeknek.

A magyar-szlovák határon fekvő nógrádi város centrumához közel található vendéglátóhely egy része panzió, amelyhez étterem és kávézó is csatlakozik. Ezeket a Rabbit & Duck Kft. működteti.

A Sztár Motel teljes felújításon esett át

Fotó: Rabbit & Duck Kft.

A Kisfaludy-program keretében csaknem 28 millió forint támogatást nyertek el a fejlesztésre, amit 12 millió forint önerővel egészítettek ki, így 40 millió forint értékű fejlesztést valósítottak meg - tájékoztatta a turizmus.com-ot Benyovics Tibor, a társaság ügyvezetője.

A munkák befejeződtek, a projekt több elemből tevődött össze. Részben a tematikus szolgáltatásokat fejlesztették, például speciális menüt állítottak össze a vendégeknek, kerékpárokat szereztek be, amelyeket ingyenesen használhatnak a szállóvendégek. A családokra gondolva játszóteret is kialakítottak.

A szobák is megújultak

Fotó: Rabbit & Duck Kft.

Mindezek mellett a panzió nyolc szobáját teljes egészében felújították. Kicserélték az elektromos- és a vízvezeték-rendszert, új ablakokat és ajtókat szereltek be. A vendégek kártyás belépővel nyitják és zárják a szobákat, és széfek is kerültek a szobákba.

A pályázat részeként a villamosenergia-rendszert napelemekkel bővítették, ezzel is csökkentik a költségeket, miközben korszerűsítették a fűtési rendszert is. Kicserélték és szigetelték a tetőt is. A fejlesztés eredményeként háromcsillagos panzióvá minősítették a szálláshelyet.

A vendéglátóhely cégek és családok körében is kedvelt

Fotó: Rabbit & Duck Kft.

Benyovics Tibor elmondta, hogy a mostani beruházással új vendégkört sikerül megcélozniuk. Magasabb költésű, igényes vendégkör választja a szálláshelyet, a hétköznapokon céges rendezvényeknek, csapatépítőknek is helyet adnak, a hétvégeken a családok választják őket elsősorban. Kerékpároznak, lovagolnak, és előszeretettel keresik fel  a város strandját,  illetve a vadasparkot.

A fejlesztéseket folytatják, terveik szerint elsősorban az étterem konyhatechnikáját szeretnék tovább korszerűsíteni.