Koktélbárként született újjá az ikonikus Kispipa az Akácfa utcában

Forrás: turizmus.com

 2021. október 09. 09:40

A Kispipa étterem története 1954-ig nyúlik vissza. 1958 és 1968 között minden este itt zongorázott Seress Rezső, majd 1979-től a neves vendéglős, Aubel Ervin irányításával, Rosenstein Tibor konyhájával vált nemzetközi hírűvé. Most teljes arculatváltáson esett át és koktélbárként várja a vendégeket.

Az átalakult Kispipába belépve az enteriőrben, a logóban, a bútorokban, a lámpákban és a légkörben is azt a fajta kettősséget érezzük, amikor a legenda és a tradíció integrálódik napjaink modern szellemiségébe – írja a We Love Budapest.

Seress Rezső emléke jól érezhetően belengi az újkori Kispipát, de nem ezen van a hangsúly: nem egy újabb retró hely jött így létre, hanem egy darabka velünk élő történelem modern köntösbe öltöztetve. Pedig a Szomorú vasárnap szerzője miatt pedig olyan hírességek is meglátogatták a Kispipát mint Louis Armstrong, Marcello Mastroianni, Spencer Tracy vagy Jane Fonda, illetve a legenda szerint egyszer New York polgármestere is betért az étterembe. Az emlékezés részeként minden este élő bárzenével várja a vendégeket a Kispipa, az előadott számok között pedig rendre megjelenik az egykori hőskor lenyomata is.

kispipa

Seress Rezső emléke jól érezhetően belengi az újkori Kispipát

Fotó: Kispipa Bar&Food

A teljes átalakulás részeként azonban a nosztalgiázók mellett most a fiatalabb korosztály is megszólításra került: nemzetközi trendeken is alapuló, abszolút modern koktélokat kevernek, hála Ujj Dániel bar managernek. Táblás ajánlattal dolgoznak a fix koktélkínálat mellett, így a kínálat egy része hétről hétre megújul.

A koktélok mellé letisztult bárételeket álmodtak meg, amelyek alapját egy nemrégiben megtalált, 1964-es, kézzel írt étlap egykori közönségkedvenc rántott fogásai ihlették. Jó barátjuk, Jókuti András ötletét megvalósítva pedig mindezt a katsu sandók (japán rántott húsos szendvics) formájában alkották újra. Van rántott sertéshúsos, velős, gombás és véres hurkás is. Emellett a hamburger is megkerülhetetlen a bulinegyedben. A kínálatot a terrine-válogatás teszi teljessé, amit a koktélokkal is szeretnének majd összepárosítani.

Kapcsolódó cikkek

Elhunyt Aubel Ervin

2018. szeptember 04.