Megújult az Országos Kéktúra útvonal kelet-bakonyi szakasza

Forrás: MTI

 2014. július 02. 18:06

Tizenhat erdei pihenőhelyet létesítettek és tájékoztatótáblákat helyeztek el a Kéktúra útvonal kelet-bakonyi szakaszán egy 83 millió forintos beruházás keretében.

Tengerdi Győző, a Verga Veszprémi Erdőgazdasági Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek szerdán elmondta: hazánk leghosszabb és legrégebbi túraútvonalának, a Kéktúrának kelet-bakonyi területén egy nyolcvan kilométer hosszú útszakasz mentén történt a beruházás, a Zirc környéki erdőségben. Tizenhat új erdei pihenőhely, több mint egy tucat esőbeálló és negyven most felállított, piknikezésre alkalmas erdei bútor várja a pihenni vágyókat.

Megújult a térség egyik legkedveltebb kirándulóhelye, a Vadalmás-forrás környezete, és megépült a Gaja-patakon átívelő fahíd is – tette hozzá a vezérigazgató.
A beruházásnak köszönhetően számtalan útbaigazító tábla segíti a tájékozódásban az erdőgazdaság huszonkét kilométeres kerékpárútján közlekedőket – fogalmazott Tengerdi Győző.

A vezérigazgató kiemelte: a beruházás teljes összegéből nyolcmillió forint jutott a már meglévő létesítmények felújítására, köztük öt forrás környezetének szépítésére és további öt helyszínen az erdei pihenőhelyek elhasználódott elemeinek festésére, cseréjére.
Hozzátette, a Verga Zrt. a magyar kormány Bejárható Magyarország programjához kapcsolódóan a Közép Dunántúli Operatív Program keretében konzorciumi együttműködésben valósította meg a fejlesztést, amelynek célja az ország természeti adottságainak bemutatása.