Megújult borterasszal várja a látogatókat a Homola Pincészet

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 29. 10:05

Új fejezet kezdődik 2022-ben a Homola Pincészet életében: hamarosan elkészül az új, többfunkciós borászati épület és megújult a borterasz is, ahol a pincészet gasztrokulturális programokkal várja az érdeklődőket az őszi és téli szezonban.

Az épülő élményközpont 4 évszakon keresztül kínál majd kulturális programokat látogatóinak. Céljuk, hogy nemzetközi szintű rendezvényeken minőségi szórakozást és a kulturált borfogyasztás  élményét kínálják.

A jövőben a paloznaki "Kultfröccs" irodalmi estektől zenei rendezvényeken át a divatbemutatókig számos izgalmas eseménnyel várják majd az érdeklődőket - közölte a Pincészet.

homola_gellertanna

A pincészet jelenleg egyike a
legnagyobb kézműves borászati tereknek, de jövőben a gépi automatizmusok érvényesülnek majd

Fotó: Homola Pincészet/Gellért Anna

A Homola Szabolcs tulajdonos által megálmodott gasztrovízió szerint egy természetközeli, az érzékszervekre holisztikusan ható laza, mégis gourmet hely várja majd paloznakon az ínyenceket. A borterasz mind a 4 évszakban nyitva tart, elsősorban Balaton-felvidéki alapanyagokból merít ihletet, és kizárólag magyar termelőkkel működik együtt. A fenntarthatóság jegyében a lokalitás mellett a biogazdaság kerül fókuszba, ami a pincészet biodinamikus szőlőtermelésre való átállásával van összhangban. Idén ősztől a borteraszon állomásozik a pincészet új foodtruckja, melyben tapas-jellegű fogások kapnak helyet, mint a vegán kőrözött, a gravlax pisztráng vagy az ázsiai-magyar fúziós ételkülönlegességek.

A családi szüret közkedvelt őszi rendezvénye lett a pincészet programkínálatának, idén október 2-án rendezik meg. Október 9-én „Tűz és füst” címmelrendeznek tematikus gasztro-estet, melyen Palásti Máté gitárdallamai csendülnek fel. Október30-án a „DJ a szőlőben – Halloween” különkiadásával várják azokat, akiknél ősszel is visszatérnének a Balatonhoz. November 6-án pedig Oláh Kálmán zongoraestjével várják az érdeklődőket.