Megújult környezet a Spiritben és a Carbonában

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 15. 17:17

A kényszerű tavaszi üzemszünet a sárvári Spirit Hotelben és a hévízi Hotel Carbonában is nagyszabású felújításokkal telt.

A sárvári Spirit Hotel Thermal Spa*****-ban a már elvégzett munkálatok keretében új mozaikburkolatot kapott és ezzel teljesen megújult a külső termálmedence, valamint a dögönyöző. Az egyik legkedveltebb kezelési helyszín, a hamam szintén új köntösbe öltözött.  Az Oázis spa teljes padozatpolírozáson esett át, a finn szaunában újracsiszolták a padokat, a wellnessfolyosón kicserélték a parkettát. Az Onyx étterem új szőnyeget, a télikert új parkettaburkolatot kapott, emellett a konyha padlózatát is teljesen felújították, újraszigetelték és újraburkolták – tájékoztatta lapunkat Kozó Krisztina igazgatóhelyettes.

Az Oázis spa, a lobby, valamint az étterem megújult világítással, az Ősforrás pedig misztikus, füstölgő dizájnjával ejti rabul a szállodába érkező vendégeket – tette hozzá.

A sárvári szálloda a továbbiakban összesen 220 szoba felújítását tervezi a szaunarészleg bővítése és a kerti pihenők kialakítása mellett, a megvalósításhoz közel 500 millió forint támogatást nyertek a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében.

A megújult termálfürdő a Spirit Hotelben

Fotó: Spirit Hotel Thermal Spa

A járványhelyzet előidézte körülmények a hévízi NaturMed Hotel Carbona****-ban is arra ösztökélték a tulajdonosokat, hogy terveik előrehozott megvalósításába kezdjenek.

A szállodában 99 szoba teljes körű felújítása kezdődött el. A modernizálás a standard kategóriájú szobákat érinti, a munkálatok során 10 darab extra, körágyas szobát is létesítenek. Az üzemszünet alatt megújult a télikert teljes berendezése, parkettaváltással, a berendezési tárgyak, bútorok, függönyök teljes körű lecserélésével.

További terveik között szerepel a családi spa részleg kialakítása a wellness területén fedett gyermekmedencével, családi pihenővel. Megújul a finn szauna, a Neptun Poolbárt bővítik. Az új, felnőtt pihenőben a jelenlegi kapacitáson túl további 55-60 pihenőágyat tudnak majd elhelyezni, hogy mindenki kényelmesen elférjen a téli időszakban is – tudtuk meg Müller-Pápai Zsuzsa vezérigazgatótól.

A NaturMed Hotel Carbona tervei között a wellnessrészleg átalakítása és bővítése is szerepel

Fotó: NaturMed Hotel Carbona

A szálloda szolgáltatásokat bővítő és a minőséget is fejlesztő beruházáshoz 537,7 millió forintos támogatást nyert a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program pályázatán.