Megújult Szarvas belvárosa

Forrás: MTI

 2014. július 28. 13:44

Megújult Szarvas belvárosa, a főteret és a hozzá kapcsolódó köztereket díszburkolattal látták el, utcabútorokat és szökőkutakat helyeztek el, épülethomlokzatokat állítottak helyre - tájékoztatta a Békés megyei város polgármestere az MTI-t.

Babák Mihály (Fidesz) elmondta: a beruházás európai uniós támogatással, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg 769 millió forintból.

A polgármester a Körös-parti város egyik leglátványosabb és legnagyobb fejlesztésének nevezte a napokban befejeződött programot. Közlése szerint teljes egészében megszépült a belváros, számos utcában új burkolattal látták el a járdákat. A köztereken új utcabútorokat helyeztek el, korszerűsítették a közvilágítást. A Kossuth téren játszótér és zenepavilon épült, amely szabadtéri koncerteknek ad otthont.

Az új köztereken több száz fát és cserjét ültettek el, a virágágyásokat egynyári és évelő növények díszítik. A Kossuth út mikroklímáját hat szökőkút teszi kellemessé.

A városfejlesztési program részeként a főtér egyik épületében alakították ki a városi polgármesteri hivatalt. Helyreállították a járási bíróság műemléki homlokzatát, a belvárosi piac új irodaépülettel és vizesblokkal bővült.

Babák Mihály elmondta, a beruházásnak köszönhetően a járási központ méltón tudja megőrizni épített és természeti örökségét, a megújult közterek a régióban élők és az odalátogató turisták kényelmét egyaránt szolgálják.