Megújultak a szobák, a lobby és az étterem a zalakarosi Hotel Karos Spa-ban

Forrás: turizmus.com

 2022. március 23. 12:49

A Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció pályázatának köszönhetően a Karosinvest Zrt. által üzemeltetett Hotel Karos Spa**** 347,2 millió forint támogatásban részesült, ez a teljes felújítási költség 35 százaléka.

A projekt keretében első körben megújult a recepció, a hall, valamint a szállodában található kétágyas és kontakt szobák, senior és családi lakosztályok. Ezzel még komfortosabbá tették a zalakarosi szálláshelyre érkező vendégek számára az itt tartózkodást.

Egy megújult kétágyas szoba

Fotó: Hotel Karos Spa

A felújítási programot lezáró, ünnepélyes megnyitót március 22-én tartották a szálloda parkjában, ahol Üsztöke Botond, a szálloda vezérigazgatója mellett Horváth Péter, a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Nagy Bálint, Keszthely polgármestere és Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere is köszöntötte a megjelenteket – tájékoztatta lapunkat a szálloda.

Ünnepélyes szalagátvágás: Üsztöke Botond, Nagy Bálint, Novák Ferenc és Horváth Péter (b-j)

Fotó: Hotel Karos Spa

A hotelbe lépve a nemes kő és fa felhasználásával készült recepciós pult, valamint a hallban található pasztellszínek arannyal való kombinálása nem csak minőségi érzést kelt a látogatókban, de eleganciát is tükröz.

A pasztellszíneket arannyal kombinálták a megújult lobbyban

Fotó: Hotel Karos Spa

A projekt a vendéglátás részlegét is érintette: megújult a lobby mellett található Drink Bar, illetve a -1-es szinten található – korábbi nevén Hajóbárként ismert – étterem, a Food Garden. A terület növelésével teljesen új dizájn fogadja az uszodából ebédelni betérő vendégeket.

Így néz ki a a felújítás után a Food Garden

Fotó: Hotel Karos Spa

A Karos Spa Zalakaroson és a régióban egyaránt egyedülálló wellnessrészleggel büszkélkedhet, így a beruházás a wellnessrecepciót, valamint az uszodát és a szaunavilágot is érintette. A kültéri élménymedence és környezete teljesen új burkolatot kapott, ahogy a medencék mellett található, az elengedhetetlen nyári koktélozás helyszínéül szolgáló, kibővített Pool Terrace is.

Megújult az élménymedence környezete is

Fotó: Hotel Karos Spa

A rekonstrukció utolsó etapjában készült el az új formatervezésű belső medencetér és a szauna előtér, ahol a burkolatcsere mellett a különböző színben pompázó led fényekkel megvilágított hangtompító panelek, valamint az óriási bambuszrudak igazán különleges élménnyel szolgálnak a fürdőzők részére.

A pályázat részeként sor kerül még olyan fejlesztésekre is, melyek az energiakorszerűsítést szolgálják: a szálloda saját termálkúttal rendelkezik, ebből táplálják az uszodavilágban található termálmedencét. A beruházás végeztével az elhasznált termálvíz hőjét a kültéri medencék fűtéséhez használják fel, csökkentve ezáltal a gázfogyasztást.