Megújulva várja vendégeit a Malomerdő Turistaszálló

Forrás: turizmus.com

 2022. március 25. 13:09

Lezárult a Vértes lábánál megbújó Malomerdő Panzió teljesen rekonstrukcióját célzó fejlesztési koncepció első üteme. A Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program támogatását is élvező beruházás elsősorban a főépület szomszédságában fekvő Malomerdő Turistaszállót érintette.

A fővárostól 80 kilométerre fekvő Pusztavámon, egyedi környezetben áll az egykori vízimalomból átalakult vadászkastély, ahonnan az erdő egy karnyújtásnyira érhető el. Az ide érkező vendégek szép környezettel, családias hangulattal találkozhatnak. A kastély udvarából indul a 7 km hosszú Pátrácos tanösvény, valamint egy 18 km hosszú lovaglópálya is. Közkedvelt része a zöld övezetnek egy kis mesebeli vízesés, ahol egykor a malomkerék állt, valamint a Vértes vadfajait bemutató állatmegfigyelő hely, ahonnan a vendégek dámszarvasokat, őzeket, vaddisznókat és muflonokat figyelhetnek meg. A panzió főépülete és parasztháza összesen 31 férőhelyet kínál, 1-2-3 fős szobákban, melyekhez saját fürdőszoba is kapcsolódik.

A panzió felújítását célzó, összesen 237 millió forint értékben megvalósuló beruházás (melyből  68 millió forintos támogatást az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda biztosított) első ütemében a 13 személy elszállásolására alkalmas régi parasztház újult meg.

turistaszallo

A beruházás első ütemében a 13 személy elszállásolására alkalmas régi parasztház újult meg

Fotó: Aktív Magyarország

A szálláshely remek lehetőséget kínál családoknak, túrázó társaságoknak, nyugdíjas- vagy diákcsoportoknak arra, hogy a Vértesben, nyugodt környezetben, összkomfortos szálláshelyen tölthessék el szabadidejüket. A munkálatok emellett egy pinceborozó kialakításával és egy tüzelőanyag-tárolóval rendelkező kazánház építésével egészültek ki.

„Hazánk turistaszállásainak modernizálásával elsősorban a fiatalokat szeretnénk megszólítani azzal, hogy ezek a modern létesítmények már versenyképes élményt tudunk számukra nyújtani”, mondta Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

 

turistaszallo

Kialakítottak egy pinceborozót is

Fotó: Aktív Magyarország

A panzió szabadtéri területén kinti sütögető, bográcsozási lehetőség, fa játszótér, streetball pálya és focipálya is gondoskodik az aktív pihenésről, sőt igény esetén kölcsönözhető kerékpárokon fedezhetjük fel az erdei utakat. Akkor sem kell kétségbe esni, ha elromlik az idő, ugyanis egy különálló épület klubszobájában csocsó és billiárd játékok, valamint finn szauna kínál elfoglaltságot.