Megváltozott munkaképességűeket alkalmaz a Hegyvidéki Ízlelő

Forrás: MTI

 2019. június 12. 17:53

Megnyílt a Kék Madár Alapítvány megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató étterme Budapesten, a XII. kerületi polgármesteri hivatal épületében.

A Hegyvidéki Ízlelő a fogyatékossággal élő embereket foglalkoztató szekszárdi étterem, az Ízlelő csapatának budapesti vállalkozása.

Mészáros Andrea, az éttermet működtető Kék Madár Alapítvány ügyvezetője elmondta: az Ízlelő 2007-ben alakult az akkor már tíz éve működő Kék Madár Alapítvány első társadalmi vállalkozásaként. Az étteremben a vezetőket leszámítva minden munkatárs megváltozott munkaképességű, az ételeket pedig helyi alapanyagokból készítik. Az Ízlelőben mindenki azt a munkarészt végezheti, amelyben a legjobb.

Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere az étterem megnyitóján azt mondta, a kerület nyitott, befogadó, ezért is támogatták az étterem kialakítását az önkormányzat épületében.

Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége (jobbra) a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató étterem megnyitóján

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára kiemelte: az Ízlelő a sajnálat helyett ésszerű gazdasági döntésen alapuló foglalkoztatást nyújt a megváltozott munkaképességűeknek. Valós, hosszú távú, az életet könnyítő segítséget jelent az itt dolgozóknak az, hogy munkájukkal a társadalom értékes tagjának érezhetik magukat.

Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary elnök-vezérigazgatója felidézte,  ők is sokáig keresték a lehetőséget, hogyan tudnák segíteni a kezdeményezést, és nagy örömére szolgál, hogy a „social banking” keretében megtalálták a megoldást és hozzájárulhatnak ahhoz, hogy „sanszot adjanak” az embereknek.