Megvan az első hotel, ami indulhat AZ ÉV HOTELE címért

Forrás: turizmus.com

 2017. június 08. 11:45

A Kolping Hotel lett A HÓNAP HOTELE 2017. májusában AZ ÉV HOTELE Közönségszavazáson a Kis-Balaton és környéke régióban. Így a Kolping Hotel lesz az egyike azoknak a szállodáknak, amelyek indulhatnak AZ ÉV HOTELE címért az év végén.

A második idén elnyert díj
A Kolping Hotel****Spa & Family Resort nem az első díjat vehette át ebben az évben, hiszen a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Év szállodája szakmai díját idén februárban nyerte el a 4 csillagos vidéki hotelek kategóriájában, ezúttal pedig a Kis-Balaton régióban AZ ÉV HOTELE Közönségszavazás legtöbb szavazatát kapta meg, nem is kis előnnyel, hiszen a voksok közel egyharmadát gyűjtötte be az alsópáhoki hotel.

A hónap hotele: Kolping Hotel****Spa & Family Resort

Az első versenyző régió szállodáit az RTL Klub-on látható AZ ÉV HOTELE című műsorban ismerhették meg a nézők, melyben egy-egy pár vagy család próbálja ki és értékeli a címért induló hoteleket. A Kolping Hotelt az 5 fős Csurgó család tesztelte, amikor a szülők, a gyerekekkel töltött idő mellett szerettek volna néhány közös órát is eltölteni. Ezt követően pedig a nézők szavaztak a facebook.com/azevhotele oldalon először az adásban látható két hotelre, majd május utolsó és egyben a régió hat versenybe szállt szállodáját visszaidéző adást követően a régió szállodáinak
bármelyikére. A Kolping Hotel mindkét szavazást megnyerve, megérdemelten lett A HÓNAP HOTELE és így a közönség szavazatai alapján a Kis-Balaton régió legkedveltebb szállodája.

Fontos szerep jut az edukációnak is
A műsort gyártó Interakció Produkció szakmai partnereként vesz részt a produkcióban a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, amelynek nem titkolt szándéka a nézők edukálása, a kategóriát jelölő csillagok és a Hotelstars jelentőségének megismertetése. „A csillagszám fix tájékozódási pont a szubjektív vélemények tengerében, a Hotelstars garanciát jelent a minőségre. Ez a mi legfontosabb üzenetünk” – hangsúlyozza Könnyid László, az MSZÉSZ elnöke.
Az MSZÉSZ évek óta meghirdeti az Év Szállodája pályázatot, amely a legrangosabb hazai szállodaszakmai díj, szakértőkből álló zsűri döntése alapján. AZ ÉV HOTELE pedig egy közönségdíj, ahol a nézők szavazata dönt. Mindkét értékelés nagyon fontos – teszi hozzá.

Sikeres indulás
Serfőző Zsolt, a műsor producere szerint az edukáció mellett nem elhanyagolható a közönségszavazás szempontjából sem a nézők, sem a szavazók száma, mely a műsor első hónapjában várakozások felett alakult, hiszen az RTL Klub-on adásonként 100-200 ezer néző követte a hotelek tesztelését, ami a hétvégi délelőtti-kora délutáni sáv legnézettebb műsorává tette a produkciót és az első hónap legjobb hotelét is 9 ezer szavazatnál is több leadásával választották meg. A szavazásnak és
az utazók edukálásának otthont adó Facebook oldalt is egyre többen követik, hiszen a több tízezres elérés mellett a like-olók száma is hétről hétre duplázódott meg az első hónap során. A műsor elsősorban a hotelek számára is fontos célközönséget érte el, hiszen a női 25-49 éves korcsoportban a legutolsó adás ismétlése már kimagasló 20%-os share-t ért el és ezt tapasztalhatjuk a Facebook oldal like-olói között is, hiszen az oldal kedvelőinek 79%-a nő és több mint a fele 25-54 éves női célcsoportba tartozik. Mindezek hatására az utazzitthon.hu oldalon a résztvevő hotelek esetében az adást követő hetekben 10% forgalomnövekedés is tapasztalható volt.

Újabb régiók következnek
AZ ÉV HOTELE Közönségszavazás júniusban egy szintén fontos turisztikai régióban folytatódik, hiszen Hajdúszoboszló, Debrecen és környékére látogat el a műsor, majd júliusban a Balaton, augusztusban pedig Budapest környékén kalandozik majd. Ősszel négy nagyobb magyarországi régióban található hotelek versenyeznek majd az utazók szavazataiért: szeptemberben a dél-dunántúli, októberben az észak-dunántúli, novemberben az észak-kelet magyarországi, decemberben pedig a dél-alföldi régió hoteleit mutatja majd be AZ ÉV HOTELE.

Utolsó lehetőség a részvételre
A műsor szakmai hátterét az Utazzitthon.hu csapata adja, akik régiónként feltérképezik a szállodai kínálatot és kiválasztják azokat a hoteleket, amelyek nyitottak és alkalmasak is a versenyben való részvételre. Lehmayer Zsolt ügyvezető elmondta: immáron az őszi adsokban megjelenő hotelek listájájának összeállításán dolgoznak. A két dunántúli régió résztvevő hoteleinek véglegesítése hamarosan lezáródik, június végéig pedig kialakul az észak-kelet magyarországi és a dél-alföldi régió résztvevő szállodáinak listája is. Így ez a hónap, azaz június, az utolsó lehetőség arra a hotelek számára, hogy nevezzenek AZ ÉV HOTELE Közönségszavazás versenyére. A kiválasztás szempontjai között szerepel a magas minőségen túl az is, hogy a szálláshely valamilyen szempontból különleges legyen, akár tematikája, akár egyedi szolgáltatásai révén.
Az Utazzitthon.hu ügyvezetője kifejezetten jó lehetőségnek tartja a műsort a hotelek számára, hiszen marketingértékben mintegy ötszörösét kapják vissza a csatlakozási díjnak.

További információ Molnár Orsolya projektfelelőstől kérhető marketing@utazzitthon.hu.

(x)