Megvannak 2016 legjobb sörkorcsolyái

Forrás: Vendéglátás

 2016. szeptember 14. 16:15

Első ízben választotta ki a Sörszövetség Magyarország Sörkorcsolyáit a láger, a búza és a barna sör kategóriákban - írta a Vendéglátásmagazin.hu.

A meglehetősen rövidre szabott pályázati idő alatt 49 fényképes recept érkezett különböző vendéglátóhelyekről, amelyek közül kategóriánként hármat-hármat juttatott a szeptember 12.-i döntőbe a zsűri, ahol a győztesek a toros derelye, a tepertős rétespogácsa és a lisztmentes csokoládétorta lettek.

 

A Sör Világnapja alkalmából 2016 augusztusában hirdetett pályázatot a Magyar Sörgyártók Szövetsége azzal a céllal, hogy megtalálja azokat a sörkorcsolyákat, amelyek jól illeszkednek a modern magyar gasztronómiába, hazai, jó minőségű alapanyagokból,

könnyedén elkészíthetőek és méltó kíséretet biztosítanak a vele elfogyasztott söröknek. „Arra kértük a résztvevő vendéglátó egységeket, hogy lépjünk túl a szokásos perec-mogyoró-virsli megközelítésen és legyenek bátran kreatívak a receptek összeállításánál." – mondta Schillinger Attila, a Sörszövetség igazgatója.

A felhívásra összesen 49 pályázat érkezett, 30 vidékről, 19 pedig a fővárosból. Minden pályázó kategóriánként maximum két sörkorcsolyával indulhatott.

A döntőbe jutott sörkorcsolyákért kattintson a Vendéglátásmagazin.hu cikkére