A Mellow Mood Hotels szállodái készen állnak a vendégek fogadására

Szerző: Kaszás Fanni

Forrás: turizmus.com

 2021. április 29. 17:40

A Mellow Mood Hotels a korlátozások enyhítésével jelenleg is működő négy szállodája mellé további hatot nyithat újra. Nagy problémát jelent számukra pályaelhagyók és a toborzás, de remélik, hogy korábbi munkatársaikkal ott folytathatják majd a munkát, ahol a járvány miatt megszakadt.

A Mellow Mood Hotels cégcsoport portfóliójába összesen tíz budapesti szálloda tartozik, ezek közül négy – a Párisi Udvar Hotel Budapest, a La Prima Fashion Hotel, az Expo Congress Hotel és a Baross City Hotel – nyitva tartott az utóbbi időszakban, és jelenleg is fogad üzleti céllal érkező vendégeket, a hatályos rendelkezések betartásával.

Blandl Judit igazgató a Turizmus.com kérdésére elmondta, hogy amennyiben a jövőben nem csak üzleti, gazdasági vagy oktatási céllal érkezhetnek belföldi vendégek, úgy leginkább a piac és a kereslet fogja meghatározni, hogyan ütemezik a további szállodák újranyitását. “Egy ilyen intézkedés a belföldi utazásokra lesz várhatóan nagy hatással, tehát elsősorban a vidéki szálláshelyeken fog keresletet generálni.” A Mellow Mood a kereslet növekedésével párhuzamosan nyitja majd meg további hat szállodáját.

Várhatóan pénteken elérjük a négy millió beoltottat, így hamarosan sorra kinyithatnak a jelenleg még zárva tartó hazai szállodák is. Sokaknak azonban a nyitáshoz további felkészülés szükséges – amint ebből a cikkükből kiderült. A Mellow Mood Hotels számára, “tekintettel arra, hogy jelenleg is üzemel több egységünk, így egy kedvező intézkedésre gyorsan tudunk reagálni, nincs szükség további előkészületekre” – hangsúlyozta Blandl Judit.

A pályaelhagyás, a munkaerőhiány a Mellow Mood Hotels számára is problémát okoz, különösen mivel az elmúlt egy évben a koronavírus-járvány hatására, a kényszerű bezárások miatt a munkavállalóik egy részétől meg kellett válniuk.

expohotel

Expo Congress Hotel. A Mellow Mood Hotels budapesti házainak nyitását a kereslet határozza majd meg

Fotó: Mellow Mood Hotels

“Magát az iparágat is sokan elhagyták, ez minket is komoly kihívás elé állít. A toborzás egy hosszadalmas és költséges folyamat lesz, ezt már most látjuk” – hangsúlyozta Blandl Judit.

Azt tervezik, hogy az újraindulás során, illetve a jövőben mindenképp megkeresik a korábban náluk dolgozó kollégákat abban a reményben, hogy a legtöbben visszatérnek hozzájuk, és ott tudják folytatni a közös munkát, ahol az a koronavírus-járvány megjelenése és a korlátozások miatt megszakadt.

Az újranyitás feltételei is ismertek már: a szállodáknak ellenőrizniük kell a védettségi igazolvány meglétét minden vendégnél, aki nem üzleti céllal látogatja az egységet. A Mellow Mood Hotels szállodáiban az igazolványt a recepción, érkezéskor fogják majd ellenőrizni. Blandl Judit hozzátette, nagyon “fontos kommunikációs feladat, hogy az összes lehetséges módon (weboldal, social media oldalak, visszaigazolás stb.) felhívjuk a foglaló vendégek figyelmét, hogy kizárólag érvényes védettségi igazolvánnyal tudunk vendéget fogadni,” így talán elkerülhetőek azok a szituációk, hogy valaki a kártya nélkül próbál majd bejelentkezni a szállodába.

Tájékoztatása szerint a szállodáik foglaltságán egyelőre nem látszik a bejelentés hatása. “Természetesen Budapesten is emelkedni fog a foglalások száma, de lényegesen kisebb mértékben. Magyarországon kevéssé jellemző, hogy az országban élők a fővárosba látogatnak, azonban megfelelő kommunikációval és városmárkázással meg lehet a belföldi utazókat is szólítani” – tette hozzá.