Melyik lesz év kutyabarát helye?

Forrás: turizmus.com

 2017. október 09. 13:15

2017-ben, negyedik alkalommal választják meg az év kutyabarát helyeit, idén tizenegy kategóriában több mint száz szolgáltató várja a közönség szavazatait és a zsűri döntését október 31-ig.

A nevezési időszak vasárnap éjfélkor zárult, összesen 120 nevezés érkezett a szervezőkhöz, ami másfélszerese a tavalyinak.

Az esemény célja a felelős kutyatartás népszerűsítése és a kutyabarát szolgáltatások, munkahelyek bemutatása. 2017-ben a már ismert kategóriákon túl egy új kategória is bekerült a pályázók körébe, az üzletközpontok, plázák csoportja.

Nyolc üzletközpont is csatlakozott a projekthez, mely nem csak az Év Kutyabarát Helye pályázatok eddigi történetében egyedülálló, deüzletközpontok ilyen megmérettetésben még soha nem „versengtek” egymással. A szervezők szerint jövőre már általános kategóriaként fog szerepelni az üzletközpontok csoportja is.

Magyarországon közel másfél millió felelős kutyatulajdonost tartanak számon, ráadásul egy növekvő bázisról beszélhetünk, a kutyatartás ma Magyarországon már nagyon sokban megközelíti a nyugati országok kutyatartási színvonalát. A kutyatartók többsége családtagként gondol kedvencére és vele együtt tervezi a hétköznapokat, a szabadidős tevékenységeket és a nyaralást is.

Az Év Kutyabarát Helye pályázat azokat szólítja meg, akik – a kiváló kommunikációs lehetőségeken túl – felismerték a kutyabarátság társadalmi jelentőségét is. A zsűri döntését nagyban befolyásolja majd az adott hely állatvédelemmel kapcsolatos megnyilvánulásai, társadalmi felelősségvállalása és persze kutyabarát hozzáállása.

A zsűri egyik tagja, Czippán Anett Jack kutyájával

 


Kapcsolódó cikkek