Mennyire biztonságos egy telefonnal nyitható ajtózár?

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 11. 09:00

Van olyan biztonságos az okostelefonnal nyitható ajtózár, mint a hagyományos kulcsos zár? Milyen veszélyei lehetnek, jó megoldás lehet-e egy okos zár szálláshelyeken, ahol kézről kézre adják a vendégek a kilincset egymásnak? Olvasd el friss cikkünket, és tudj meg többet az okos zárakról!

Napjainkban a mobiltelefonokban használt titkosítási rendszer lehetővé és mindennapossá teszi, hogy a telefonunkkal fizessünk, banki tranzakciókat bonyolítsunk, vagy olyan privát információkat tároljunk biztonságosan, amikhez senki nem férhet hozzá.

De rábízhatjuk-e otthonunk, lakásunk vagy vendégszobáink biztonságát egy telefonnal nyitható okos zárra?

 

Mitől biztonságosabb egy okos zár?

  • Virtuális kulccsal nyitható, amit mi hozunk létre meghatározott időre, pl. két napra, és e-mailben küldünk el a vendégnek. Ha az időtáv lejár, utána nem használható.
  • Ha a vendég elhagyja a telefonját vagy kártyáját, amivel a zárat nyitotta, egy másodperc alatt letilthatjuk azt a világ bármely pontjáról, így illetéktelen személy azzal nem juthat be. Egy elveszett mechanikus kulcs esetén viszont az egész zárat le kell cserélnünk, ami mind időben, mind költségben jóval több.
  • Okos zár esetén esély sincs rá, hogy a vendég vagy akár a takarító lemásolja a kulcsot, és akár később is bejuthasson vele.
  • Az okos zár minden egyes nyitási eseményt naplóz, ami alapján visszanézhető, ki, mikor nyitotta a zárat.

 

Szeretne többet megtudni az okos zárakról, vagy ajánlatot kérni, kattintson ide és látogasson el az ISEO Libra okos zárakat forgalmazó HOGE Kft. weboldalára!

(X)

Kapcsolódó cikkek

Mitől okos egy okos zár?

2018. augusztus 28.