Mentőöv gyengélkedő szálláshelyeknek

Forrás: turizmus.com

 2023. április 20. 09:11

Covid, háború, infláció - csapás, csapást követ a turizmusban. A nehézségek miatt bajba jutott szállodákat segíti egy új vállalkozás, a Hotelmentők, melynek vezetője, Sárvári Krisztina több évtizedes szakmai múlttal rendelkezik, több szállodát vezetett pályafutása során.

A Hotelmentők célja, hogy a szálláshelyek a nehéz körülmények között is eredményesen működjenek. Ezt az üzemelésben jelentkező zavarok felismerésével, majd a leküzdésükhöz szükséges változtatások bevezetésével érik el.

Sárvári Krisztina

Fotó: Privát fotó

Ahány szálláshely, annyi hiba, annyi probléma, nincs általános recept. A folyamat helyzetfelméréssel indul, majd felmérik a szervezeti felépítést, az egyes részlegeket, a munkafolyamatokat, a létszámot.

Elemzik a gazdálkodást és a beszállítói kapcsolatokat. Vizsgálják az online jelenlétet, foglalkoznak az értékesítés hatékonyságával, az árképzés módjával, a meglévő és lehetséges célcsoportokkal, a különböző értékesítési csatornákkal.

Elsősorban olyan kis és közepes méretű szálláshelyek vannak a már most meglevő partnerek között, ahol a tulajdonos vagy az üzemetető nem rendelkezik turisztikai múlttal.