Merci Babette!

Forrás: turizmus.com

 2014. december 10. 22:52

Elisabeth Parragh-Pataki, a korábbi Masion de la France, immár Atout France magyarországi képviselője december végén nyugdíjba vonul. Utódlásáról még nem született döntés, egyelőre a Francia Idegenforgalmi Hivatal bécsi központja felel a magyar piacért.

Babette 1990 óta képviseli Budapesten mindazt, ami francia és turizmus. Mi, a szerkesztőség tagjai, nélküle valószínűleg Párizsnál megálltunk volna.

De ő volt az, aki megmutatta Franciaország szívét és lelkét, Bretagnet, Provence-t, Lyont, Marseille-t, Nizzát és a Cote d'Azurt, Bordeaux-t, Clermont-Ferrand-ot, az Alpok legjobb síterepeit, borvidékeket, sziklás és homokos tengerpartot, metropoliszokat és elbűvölő falvakat, középkori utcákat és modern találmányokat, chalet-kat és kastélyszállókat, vele eredtünk Toulouse-Lautrec és Picasso nyomába, néztük a mediterrán naplementét és az alpesi csillagokat, és persze felfaltuk Franciaországot. Vitt bennünket brasserie-be és bouchonba, falusi vendéglátóhelyekre és csillagos éttermekbe, megmutatta a coq au vint, a boeuf bourguignont, a galette bretont, a cassoulet-t, a bouillabasse-t, a pissaladiere-t, a libamáj és a kacsamell végtelenített verzióit, a clafotis-t, a macaront, a tarte tatint, nem is beszélve az osztrigákról és a foie gras-bonbonokról. Kóstoltatott fehéret, rozét és vöröset, pezsgőt és cassist, calvadost és armagnacot.

Ő volt a lelke az Utazás kiállítás francia standjának, számtalan road-shownak, tour operatori találkozónak, gasztronómiai és diplomáciai eseménynek, az ANTOR-nak, végtelen számú kapcsolatot hozott össze, és mindig elsőként pattant a táncparkettre. És miközben nagykövetek jöttek és mentek, az elmúlt 24 évben ő volt a francia-magyar turisztikai kapcsolatok legstabilabb pontja.

Babette, szívből kívánjuk, hogy élvezd az aktív nyugdíjasok életét Budapesten és a Balatonon. Merci beaucoup, "kuhva jó" volt veled dolgozni!

Fotó: szerkesztőségünk egy rendhagyó címlappal lepte meg az örökifjú képviseletvezetőt.