Mercure lesz a székesfehérvári Hotel Magyar Király

Forrás: turizmus.com

 2023. április 04. 11:22

Tovább bővíti elismert márkákból álló portfólióját Magyarországon a világ vezető szállodaipari csoportja. Idén nyártól a legendás székesfehérvári Hotel Magyar Király csatlakozik franchise-megállapodás keretében a csoporthoz.

Az Accor tovább erősíti vezető pozícióját a közép- és kelet-európai szállodaiparban. A csoport franchise-megállapodást kötött a tulajdonos Balance-99 Zrt.-vel a négycsillagos Hotel Magyar Király működtetésére Székesfehérvár szívében, a város megújult történelmi negyedében.

A Mercure Székesfehérvár Magyar Király két szinten 79 modern, kényelmes szobát és négy lakosztályt kínál. A vendégek számára bisztró hangulatú étterem, illetve a székesfehérvári várfal eredeti köveiből kialakított Wine Bar is rendelkezésre áll, az üzleti utazók pedig közel 700 négyzetméternyi tárgyalótermi kapacitást használhatnak. A kétszáz éves épület hangulata a 21. század kényelmével ötvözve a szállodát tökéletes helyszínné teszi céges rendezvényekre, családi ünnepekre és akár esküvői ünnepségek szervezésére is.

A klasszicista stílusú épületben az elmúlt kétszáz évben többnyire szálloda üzemelt

Fotó: Accor

A Zichy-palotának is nevezett, klasszicista stílusú palota az 1820-as évek elején épült a neoklasszicista építészet magyarországi kulcsfigurája, Pollack Mihály közreműködésével. Az épület 1870-től szállodaként működött, de az 1949-es államosítás után más funkciót kapott. Szállodaként 1958-ban nyitották meg újra, majd 1990-ben visszakapta eredeti nevét is.

A szálloda az évek során több átalakításon és felújításon is átesett, legutóbb 2010-ben.

„A Mercure márka minden egyes felső-középkategóriás szállodája egyedi, de ugyanazzal a szenvedéllyel kínál magas színvonalú szolgáltatásokat. Mindig a helyszínről és annak kulturális örökségéről mesélnek, így vendégeink mélységükben ismerhetik meg az egyes úti célokat – mondta Dilek Sezer, az Accor délkelet-európai szenior fejlesztési igazgatója, hozzátéve: a projekt kulcsfontosságú lehetőség számukra, hogy Magyarországon, Budapest közelében bővítsék regionális hálózatukat.

A szálloda jelentős rendezvénykapacitással rendelkezik

Fotó: Accor

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a hatalmas európai márkakínálattal rendelkező, vezető globális partnerrel, az Accorral dolgozhatunk együtt. Örülünk, hogy Székesfehérvár történelmi szállodája egy ismert nemzetközi márkára építhet, amely magas színvonalú vendégélményt nyújt az utazóknak” – mondta Molnár Albert, a szállodát tulajdonló Balance-99 Zrt. vezetője.