Ütős belső dizájnnal nyílt meg a Hotel Oktogon az Andrássy úti palotában

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2022. június 16. 10:02

A korábban Haggenmacher-palotaként ismert 19. századi épületbe megálmodott, 3 csillag superior kategóriájú Hotel Oktogon június elején nyitotta meg kapuit a Continental Group legfiatalabb egységeként.

Az Andrássy út 52. alatt lévő butikszállodát az egymás mellett megjelenő múlt és jelen kontrasztja teszi különlegessé: az ütős színekkel és geometriai mintákkal csábító Hotel Oktogont a korábban Haggenmacher-palotaként ismert, neoreneszánsz stílusban emelt épületben alakították ki, megőrizve annak eredeti patináját és szépségét.

A különleges adottságú történelmi épületben összesen 121, a modern és az autentikus elemeket ötvöző, egyedi dizájnú szobát hoztak létre.

Megőrizték a 19. századi történelmi palota eredeti patináját és szépségét

Fotó: Hotel Oktogon

A lakóegységek között a kisebb méretű standard szobák éppúgy megtalálhatók, mint a tágasabb, az Andrássy- vagy az Eötvös utcára néző szobatípusok.

Már a bejárat is impozáns

Fotó: turizmus.com

A legfelső, az eredeti épületre ráépített emeleten kialakított szobák a hatalmas tetőtéri ablakoknak köszönhetően különleges hangulattal fogadják vendégeiket. A deluxe kategória tágasabb, többségében extra kanapéággyal is ellátott szobatípust takar.

A szálloda lobbyja felülről is kap fényt az üveg mennyezeten át

Fotó: turizmus.com

A három lakosztály közül kettő a Haggenmacher család egykori lakásának részeként különleges történelmi belsővel, restaurált cserépkályhával, eredeti faberakással, ugyanakkor modern tükrös elemekkel nyújt egyedi élményt.A szolgáltatások között külön az üzemeltető Continental Group kiemeli a széles választékú, svédasztalos reggelit, amelynek kínálatában hideg és meleg ételek, laktóz-és gluténmentes fogások egyaránt megtalálhatók.

A szobákban merész színek és fiatalos elegancia dominál

Fotó: Hotel Oktogon

A mínusz 1-es szinten található a wellnessrészlegben az aktívabb vendégeket Technogym gépekkel felszerelt fitneszterem, a pihenni vágyókat pedig finn és infraszauna, valamint egy masszázshelyiség is várja.

A szálláshely két kisebb rendezvényteremmel rendelkezik, a műemlékvédelem alatt álló, elegáns boardroom kapacitása 12 fő, a tárgyalóteremé 40 fő.