Mexikói hetek a Hard Rock Cafe-ban

Forrás: turizmus.com

 2016. május 04. 19:20

A Hard Rock világszerte híres klasszikus amerikai éttermében eddig is találkozhattunk délies ízekkel. A nachos, a fajita és az izgalmas Margarita koktélok mellett most egy teljes hónapig élvezhetőek Közép-Amerika kedvenc ételei a Vörösmarty téri Hard Rock Cafe-ban, a Mexikói Heteken.

Az ízek mellett Mexikó kulturális életébe, hangulatába is belekóstolhatunk.

A Hard Rock alapvetően amerikai étteremként él a fejekben, ami igaz is, hiszen fő kínálata valóban tipikusan amerikai fogásokból áll, mint az 1971 óta étlapon szereplő Legendary Burger, a minden országban a helyi fogásokra épülő Local Legendary Burger, vagy éppen Hickory smoked barbecue ribs, ami egy majdnem fél méteres grillezett oldalas.

Most azonban egy hónapon keresztül Mexikóé, és az ország ízeié a főszerep, hiszen megjelennek olyan különlegességek is, mint a guajillo, a barbacoa, vagy a carnitas. A mexikói kínálatnak magyar vonatkozása is van, a receptek kidolgozásáért felelős nemzetközi team egyik tagja a Hard Rock Cafe Budapest séfje, Belányi Károly volt, most pedig ezen receptek alapján készülnek a mexikói fogások a világ számos Hard Rock-jában.

 

A korlátozott ideig elérhető ajánlat május 5-étől szerepel a budapesti Hard Rock Cafe étlapján, nem véletlenül, a mexikói sereg ugyanis ezen a napon ünnepli egyik legfontosabb nemzeti ünnepét, a Cinco de Mayo-t.