Meztelenül is lehet majd ebédelni Tokió új éttermében

Forrás: turizmus.com

 2016. június 16. 12:33

Ha itt belépsz, hagyd otthon a gátlásaidat és a ruhádat is – ez a jelszava a japán főváros legújabb éttermének, amely a következő hónapban nyílik. Kövérek, tetováltak és öregek nem mehetnek be a nudista étterembe.

Az Amrita nemcsak az ételről szól, hanem a meglepetésről és a show-ról is. A férfi modellek műsora bizonyára nagy sikert arat, már azok körében, akiket beengednek, a belépést ugyanis korlátozzák. Gyerekek, túlsúlyos vagy tetovált emberek és 60 éven felüliek számára tilos a belépés – írja a Vagabond svéd turisztikai és gasztronómiai újság, amely annak idején beszámolt az első londoni meztelen étterem nyitásáról is.

Ennek ellenére óriási az érdeklődés az Amrita iránt. Már elővételben elfogytak a borsos árú jegyek: a menü és a show ára körülbelül forintra átszámolva 200 ezer forint.

Jóllehet, a japánok egy része meglehetősen konzervatív, az itt is dívó amerikai valóságshow-k korában – no meg a tradicionális fürdők országában – mégsem tabu a meztelenség. A londoni „teljesen meztelen" étteremmel ellentétben, a vendégek és a pincérek egy picurka ágyékkötőszerű fehérneműt azért viselhetnek.

 

Annak, hogy miért tiltják meg a tetoválás közszemlére tételét, az az oka, hogy a body art itt szorosan összefügg a yakuzával, azaz a japán maffiával, ezért tilos egyes szállodákban és fürdőházakban is mutogatni a tetovált bőrfelületeket.

Még szokatlanabb a túlsúly miatti kirekesztés, amelyet annyira nem találnak esztétikusnak, hogy aki 15 kilóval több, mint „kellene", annak megtiltják a belépést. Ezért nem árt már otthon méredzkedni, mert a Vagabond szerint nem garantált, hogy a foglalási díjat visszaadják...